UFC

Dana White službeno najavio: 'Maia napada titulu prvom prilikom!'

Dana White
 Screenshot (YouTube, UFC)
Pobjedom nad Joanne Calderwood, Jennifer Maia preuzela je poziciju iduće izazivačice muha kategorije

Sve se savršeno poklopilo za Jennifer Maiju na UFC Fight Nightu 173. Do sada je bila šesta borkinja ljestvice izazivačica te se trebala boriti protiv Vivane Araujo, borkinje dvije pozicije slabije plasirane. Dakle, trebala je braniti svoju poziciju. Nakon što je Araujo bila prisiljena otkazati borbu, uskočila je Joanne Calderwood, trećeplasirana borkinja i borkinja koja je imala osiguranu poziciju iduće protivnice Valentine Shevchenko. Sve je borkinja iz Škotske riskirala.

Na kraju je profitirala Maia, koja je završila borbu u posljednjoj minuti prve runde, polugom na ruci. Calderwood je bila bolja na nogama, ali nije smatrala problemom spustiti se u parter. To ju je koštalo, budući da je Maia odradila posao u maniri svog prezimena.

"Vidimo se uskoro Jennifer Maia", napisala je Valentina Shevchenko odmah nakon završetka borbe, time dajući do znanja kako Brazilku smatra svojoj idućom protivnicom.

Da je bivša Invicta prvakinja ukrala poziciju svojoj protivnici, potvrdio je i Dana White, a to je prenio novinar Aaron Bronsteter.

Iako Dana White obožava borce koji su uvijek spremni uskočiti i sve riskirati, ovog puta to nije bila isplativa opcija. No, nema sumnje kako on to itekako cijeni i da će na neki način tu hrabrost škotske borkinje nagraditi.

Linker
19. travanj 2024 08:03