UFC

Dana White smatra da je Usman ‘GOAT‘ velter kategorije: ‘Tuče borce koji su ubojice, divizija je krcata talentom‘

Kamaru Usman

 SA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Misli da je već prešao GSP-a

Predsjednik UFC-a Dana White vjeruje kako je Kamaru Usman već sad srušio legendarnog GSP-a s pozicije 'GOAT-a' u velter kategoriji.

Isto kao i svaki put prije Usmanove borbe, po internetu se kreću voditi ratovi o tome tko je najbolji velteraš u povijesti, GSP ili Usman. Ovaj put nije iznimka, ali ovog puta je to otišlo van granica interneta te se i sam Dana uključio u raspravu.

Ukoliko Usman obrani titulu protiv Edwardsa, to će mu biti šesti put te je na taj način sve bliže slavnom GSP-ovom rekordu od devet.

''Leon Edwards je broj jedan tip na svijetu koji ide na Usmana. On je jako talentiran, ali i cijela divizija je prepuna talentom. Zato je nedvojbeno da je Usman najveći velteraš u povijesti. On tuče ljude koji su izvanredni borci, ne radi se o diviziji gdje je Usman i neki drugi borci, nego su svi čiste ubojice. Vidjet ćemo što će Edwards donijeti na stol'', rekao je Dana.

Razlog zbog kojeg će ova borba biti posebno zanimljiva je taj što je Usman zadnji borac koji je Edwardsu nanio poraz, a to je bilo čak 2015. godine. Oba borca su neporažena od tad, a s obzirom da je to bilo prije sedam godina, ne sumnjamo da će ovaj šut borba biti na još jednoj razini više.

Edwards i Usman se bore 20. kolovoza (osmi mjesec) u Salt Lake Cityju, u Vivint areni.

Linker
18. travanj 2024 03:00