UFC

Dana White spreman je Cris Cyborg ponuditi nešto što nikad nikome nije

Cyborg, White i Nunes
Dana White spreman je na teške pregovore s Cris Cyborg, koji će uslijediti ukoliko popularna borkinja u subotu savlada Feliciju Spencer na UFC 240 priredbi. U pregovorima je spreman ići toliko daleko da će joj ponuditi nešto što inače nije nikome do sada.

Cris Cyborg već neko vrijeme otvoreno izražava nezadovoljstvo zbog odnosa kakav UFC ima prema njoj. To je krenulo nedugo nakon poraza od Amande Nunes, kojim je ostala bez titule prvakinje perolake kategorije. Lako se prisjetiti kako je Cyborg u lošim odnosima s UFC-om bila nakon što je dovedena u promociju, sve dok nije uvedena perolaka kategorija. Nažalost, nakon što je ostala bez titule, loši odnosi između borkinje i njenog poslodavca su se vratili. Predsjedniku UFC-a nije jasno zašto je to tako, posebno zbog toga što joj je on prvom prilikom spreman dati priliku revanširati se Nunes. No, Cyborg za sada ideju te borbe nije prihvatila.

"Ne znam zašto se Cris Cyborg ljuti na mene. Nisam rekao ništa negativno o njoj. Činjenica je kako se ona ne želi boriti protiv Amande Nunes. Zašto bi zbog toga bila ljuta na mene mi nije jasno. Ja osobno s njom nemam problema. Bilo ih je kad smo ju tek doveli, no to smo sve riješili i mislio sam kako smo dobri. Cijelo vrijeme nakon toga imali smo dobru suradnju. Nemam nikakvih loših misli ili namjera prema njoj. Kad kažem da se ne želi boriti protiv Amande Nunes, to nije nikakva optužba. To su samo činjenice. Amanda se želi boriti protiv nje, a mi želimo organizirati tu borbu. Cyborg ne želi. I to je to", rekao je White za MMA Junkie tijekom medijskog dana u Edmontonu, gdje će se ovog vikenda velika UFC priredba održati.

Nema sumnje kako bi revanš bio još veća borba od prvog okršaja održanog na posljednjem UFC eventu 2018. godine. Zbog toga je White spreman u pregovorima ići do toga da će Brazilki ponuditi neke privilegije kakve do sada nije nudio nikome, sve s ciljem da Cyborg zadrži u promociji i da organizira borbu koju svakako žele vidjeti svi fanovi ženske slobodne borbe.

"Ja i dalje želim organizirati tu borbu, čak sam spreman otići toliko daleko da joj dam ugovor na jednu borbu. Ukoliko bi pobijedila Amandu, ne bi bila slobodan borac jer bi s ugovorom išla klauzula da kao prvakinja ostaje kod nas", najavio je ono što će joj ponuditi.

Na Cyborg je sada zadatak savladati Feliciju Spencer čime bi Kanađanki nanijela prvi poraz u karijeri. Nakon toga bi joj trebala krenuti spomenuta teška psihička bitka zvana pregovori oko novog UFC ugovora. Za dobrobit fanova svakako bi najbolja opcija bila njen ostanak u najvećoj svjetskoj MMA promociji.

Linker
10. svibanj 2024 06:13