UFC

Dana White: 'Tony nije bio pravi, imamo spremnu borbu za bantam titulu, a Miočića i Cormiera ćemo uskoro dogovoriti'

Dana White
 screenshot/YouTube
Vrlo zadovoljan bio je Dana White na kraju UFC 249 priredbe. Osim što je samo njeno održavanje veliki uspjeh, borbe kakve su se dogodile to su sve digle na jednu još višu razinu. Nakon svega, otkrio je svoje dojmove, ali i planove za bližu budućnost.

Nakon što je otkrio tko je dobio bonuse te uz osmijeh dodao kako je zarada od ulaznica bila nula dolara, budući da publike nije bilo, White se odmah okrenuo glavnoj borbi u kojoj je Justin Gaethje dominantno savladao Tonyja Fergusona. Borba je predsjednika UFC-a oduševila te kaže kako bi sve bilo još spektakularnije da se mogla održati pred gledateljima, a onda je iznio svoj stav o njenom ishodu.

"Tony danas nije izgledao dobro. Bio je spor i mislim da je skidanje kilograma dva puta u mjesec dana učinilo svoje. No, on je jedno posebno biće. Nitko ne može primati Gaethjeove udarce na taj način. Otkad pratim Gaethjea to nisam vidio. Tony Ferguson je nešto posebno", rekao je White, još se kratko osvrnuvši na prekid:

"Chuck Liddell kaže da je prekid bio užasan, no ja mislim da je borba mogla biti prekinuta i ranije. Tony je primio jako puno štete danas, od borca koji udara nevjerojatno jako. Prekid je dobar!"

Sad se postavlja pitanje kad će Gaethje u kavez s Khabibom Nurmagomedovim koji je rekao kako se spreman vratiti na ljeto. I UFC-u je cilj to dogovoriti što prije:

"Idućeg tjedna vratit ćemo se kući i vidjeti što se može napraviti. Cilj je organizirati tu borbu što prije."

Također je potvrdio kako je mirovina Henryja Cejuda ozbiljna, a ne neka igra s ciljem dobivanja što boljeg ugovora. Potvrdio je i kako već imaju planove oko borbe za novog prvaka divizije do 61.5 kilograma.

"Cejudo nam već par mjeseci govori o umirovljenju. Nisam očekivao da će to napraviti večeras, ali govorio je o tome. A moje mišljenje znate. Ako u ovom poslu samo krenete razmišljati o mirovini, to je vjerojatno dobra ideja. Unatoč tome što mislim kako je on u ovom trenutku jedan od najboljih boraca svijeta. No, što je tu je. Idući tjedan imat ćemo spremnu borbu za upražnjenu titulu. Bit će to Petr Yan protiv nekoga", najavio je.

Posebna tema je Francis Ngannou i novi impresivni nastup Kamerunca, nakon čega je jasno kako samo napad na titulu može biti prava opcija za njega.

"Moramo odraditi borbu između Stipe i Cormiera, a Ngannou je onda idući. Moramo to što prije riješiti", svjestan je White kako se stvorio problem u kraljevskoj kategoriji.

Također je i potvrdio ono čega su se svi bojali. Borba Tonyja Fergusona i Khabiba Nurmagomedova je ispala iz igre.

"Za sada svakako je", potvrdio je na kraju kako fanovi ostaju bez borbe koju su godinama priželjkivali.

Što je još White rekao na druženju s novinarima, možete pogledati u videu ispod teksta.

Linker
02. svibanj 2024 05:35