UFC

Dana White uzvraća ‘paljbu‘: ‘Takozvani ‘eksperti‘ kritizirali su i UFC 300. Stručnjaci su samo unutar UFC-ove zgrade‘

Dana White

 Erik Pendzich/Shutterstock Editorial/Profimedia
UFC-ov predsjednik i dalje pokušava uvjeriti javnost da je UFC 306 bolji nego što zapravo jest

Dvije gotovo identične situacije vežu se za UFC 300 i UFC 306 event. Oba eventa UFC-ov predsjednik Dana White najavljivao je kao "nešto neviđeno", odnosno, kao spektakle kakve dosad nismo imali prilike gledati.

UFC 300 bio je zamišljen kao event s možda najjačim "fight cardom" u povijesti organizacije, ali UFC je jako dugo imao problem s glavnom borbom večeri. Fanovi su dugo nagađali tko će predvoditi event. Očekivao se Conor McGregor, čak i Jon Jones unatoč ozljedi, a kako je vrijeme odmicalo, nagađanja su postajala sve "luđa" pa su se tako spominjali Brock Lesnar, Ronda Rousey, ponekad i Georges St-Pierre.

Na kraju krajeva, Alex Pereira i Jamahal Hill dobili su mjesto u "main eventu", a pojas poluteške kategorije bio je ulog tog meča. Reakcije su bile podijeljene. Jedan dio fanova ostao je razočaran odabirom "main eventa", a oni drugi "spuštali su loptu na zemlju" govoreći kako su druge opcije bile nerealne te su navodili kako je Alex Pereira trenutno vodeća zvijezda organizacije.

Ostatak "fight carda" izgledao je jako dobro i UFC 300 bio je jako dobar event. Možda ne toliko dobar koliko je White najavljivao, ali definitivno nitko nije ostao u potpunosti razočaran.

Kad je u pitanju ovotjedni UFC 306 event, White je letvicu očekivanja postavio još više. Dana je u više navrata govorio da nas čeka "najveći sportski event" u povijesti i očekivali smo uistinu spektakularan "fight card". Međutim, dobili smo poprilično siromašan popis borbi.

Činjenica da će UFC prvi put gostovati u Sphereu, spektakularnom zdanju čija je izgradnja koštala više od dvije milijarde američkih dolara, svakako je nešto što event čini posebnim. Ipak, fokus je uvijek najviše na "fight cardu", a event na kojem su borci poput Ode‘a Osbournea i Ronalda Rodrigueza našli mjesto na "main cardu", teško može ući u konkurenciju "najvećih sportskih evenata u povijesti".

Pisali smo vam prije nekoliko dana o tim famoznim "posebnostima" UFC 306 eventa, ali fanovi i dalje nisu impresionirani. Dodamo li da će se u istom terminu u Vegasu održavati boksački spektakl koji će predvoditi Canelo Alvarez i Edgar Berlanga, Whiteov spektakularni event mogao bi debelo podbaciti. Dana ipak i dalje stoji pri svojim izjavama i tvrdi da će razuvjeriti sve one koji sumnjaju.

"Svaki put se nosim s ovim kad organiziram event. Uoči UFC 300 eventa, kritičari i eksperti, ljudi koji poznaju ovaj sport govorili su da UFC 300 nema dobar ‘fight card‘. Cijelu karijeru nosim se s takvim stvarima i slušam takve stvari od takozvanih ‘stručnjaka‘. Svi eksperti za ovaj sport zapravo su unutar UFC-ove zgrade.", poručio je Dana.

Zavarava li White samog sebe u pokušaju da zavara fanove ili je uistinu uvjeren da UFC 306 nudi nešto "posebno", teško je reći. Nekako naginjemo ka tome da je i sam White svjestan da ovo nije nešto što je planirao organizirati, a sada se svim silama trudi prikazati event puno većim nego što zapravo jest.

Linker
14. rujan 2024 07:53