UFC

Dana White: 'Velter? Nema šanse, Conor i Poirier se mogu boriti jedino u lakoj kategoriji'

Dana White
 screenshot/YouTube
Velter kategorija ipak neće biti ona u kojoj će svoju borbu odraditi Conor McGregor i Dustin Poirier

Nove nesuglasice oko ugovaranja borbe Conora McGregora i Dustina Poiriera mogle bi se dogoditi po pitanju kategorije u kojoj će se borba održati. Naime, posljednjih dana činilo se da bi to mogao biti velter. To se lako dalo zaključiti nakon objave na Twitteru Conorovog trenera, Johna Kavanagha, iz čega se dolazilo do daljeg zaključka kako Irac namjerava ići linijom manjeg otpora.

"Gledati Conora McGregora kako u posljednje vrijeme radi MMA runde bio je pravi užitak, ali i edukacija. Fluidnost pokreta te elitni osjećaj tajminga i vještine. Dustin je jako napredovao otkako smo se prvi put susreli, ali mislim da je Conor napredovao još više. Vidjeti ih zdrave na 77 kilograma bit će sjajno", napisao je Kavanagh u nedavnoj objavi.

Na račun toga u javnosti se stvorio dojam kako će se McGregor i Poirier boriti u velteru.Odmah je na to reagirao Ali Abdelaziz, izjavivši kako na taj način Conor ne može izboriti borbu za titulu lake kategorije, a sad je pitanje te borbe došlo do Dane Whitea. On je za BT Sport izjavio kako velter zapravo niti u jednom trenutku nije bio opcija.

"U pitanju je laka kategorija. Nemam namjeru organizirati borbu od nekoliko milijuna dolara u međukategoriji. To također znači ništa niti od 77 kilograma. Oni nisu rangirani u toj diviziji i automatski borba nema nikakvog utjecaja na nju, neovisno o tome tko pobijedi borbu u velteru", rekao je White, dodavši:

"Velter nema nikakvog smisla. Imate gomilu organizacija koje rade borbe bez smisla. Možete takve borba gledati svaki vikend. Mi to ne radimo."

Ovo bi moglo stvoriti samo još jedan problem pri dogovaranju spomenute borbe. Prvi je bio oko datuma, budući da je McGregor uvjetovao boriti se ove godine. UFC je poručio kako je to nemoguće, da bi McGregor onda pristao na iduću godinu, ali uz uvjet da se borba održi na stadionu u Dallasu. White je odbio i to, na što McGregor nije reagirao. No, zato je reagirao spomenuti trener, objavom o velter kategoriji. Sve to dovodi do zaključka kako pregovori nisu niti blizu kraja, neovisno o tome što White tvrdi da su preostale samo formalnosti.

"Ponudili smo mu borbu, dali smo mu njegov datum. To nije bio datum koji smo imali u planu, prije toga isti nije postojao. Ugovori nisu potpisani, no slušajte me. Conor voli igrati neke svoje igrice. No, znate li što se njemu ne događa? Da ugovori neku borbu i onda ne nastupi. Conor se bori!", potvrdio je White, u nadi da će sve uskoro biti riješeno. Jedno je sigurno, i Conor McGregor je postao problematičan pregovarač i to onaj koji ima svoje vlastite metode.

Linker
20. travanj 2024 02:23