UFC

Daniel Cormier naklonio se nekadašnjem UFC prvaku: ‘On je apsolutni divljak koji nikada ne odustaje!‘

Daniel Cormier

 ALEJANDRO SALAZAR/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Alejandro Salazar/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Weidmanova povratnička borba i pitanje nastavka njegove karijere ovih su dana jedna od frekventnijih tema u borilačkom svijetu

Nakon 28 mjeseci izbivanja iz oktogona, Chris Weidman se prošlog vikenda, na UFC 292 priredbi, vratio u akciju i - upisao poraz. Bivši prvak srednje kategorije odradio je tri runde s Bradom Tavaresom u posljednjoj borbi preliminarnog dijela "eventa", te na koncu, temeljem brojnih "low kickova" koje je primio, iz kaveza izašao kao poražen (jednoglasna sudačka odluka). O izvedbi bivšeg prvaka srednje kategorije u Bostonu oglasio se Daniel Cormier.

"Poznajem Chrisa, razgovarali smo nakon borbe. Postigao je veliku stvar, prošao je kroz rehabilitaciju, kroz uspone i padove s ozljedom. Želio je pobijediti u toj borbi, htio je potrčati, a ja mislim da se borio kao pravi divljak. Mogao je odustati", rekao je Cormier u svojoj "DC & RC" emisiji na ESPN-u, pa dodao:

“Kad si vani i šepaš na jednu nogu u koju su te toliko udarali, možeš odustati - a on nikada nije odustao. Chris Weidman je apsolutni divljak".

Podsjetimo, Weidmanu je poraz od Tavaresa bio drugi uzastopni nakon onog kojeg je upisao protiv Uriaha Halla u travnju 2021., kada je i zadobio tešku ozljedu (lom noge) koja je odredila daljnji tijek njegove karijere i na dvije godine ga udaljila od oktogona. U meču protiv Tavaresa moglo se jasno vidjeti kako su brutalna ozljeda i duga pauza ostavile velikog traga na nekadašnjem prvaku, kako na njegovoj "igri", tako i na "mindsetu", no 39-godišnji Amerikanac ne planira odustati od slobodne borbe.

"Nisam završio, Vratit ću se bolji nego ikada, ali ovo je bila dobra prilika za mene da se vratim u oktogon", rekao je, pomalo prkosno, Weidman nakon poraza od Tavaresa. Dana White, međutim, na cijelu situaciju gledati iz dijametralno suprotnog kuta.

"Volim Chrisa Weidmana. Volim ga i volim njegovu obitelj, ali mislim da bi se trebao povući. Razgovarali smo s doktorom Jeffom Davidsonom, on misli da je Weidmanu pukao prednji križni ili medijalni kolateralni ligament, a tip se upravo vraća nakon jezive ozljede", rekao je White na medijskoj konferenciji nakon UFC 292 priredbe, pa još jednom zavapio: "Chrise volim te, ali, molim te, umirovi se".

S čelnim čovjekom UFC-a složio se i Michael Bisping, a vjerojatno i najveći dio borilačke javnosti, dok, s druge strane, Matt Brown, podržava Weidmanovu odluku da se nastavi boriti. Hoće li bivši prvak ipak postupiti racionalno, povesti računa o svom zdravlju i objesiti rukavice o klin, vjerojatno ćemo saznati u skoroj budućnosti.

Linker
27. travanj 2024 08:09