UFC

Daniel Cormier: ‘Ne razumijem zašto ljudi diskreditiraju Stricklanda. Porazio je Costu uvjerljivije nego Whittaker‘

Sean Strickland (lijevo) vs. Paulo Costa (desno)

 Luke Hales/Getty images/Profimedia
UFC-ov komentator analizirao je situaciju pri vrhu UFC-ove srednje kategorije

Sean Strickland nedavno je zaokupio pažnju javnosti izjavivši kako ne planira prihvatiti meč protiv Roberta Whittakera. Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije vjeruje kako je zaslužio status sljedećeg izazivača i spreman je čekati da Israel Adesanya i Dricus Du Plessis odrade međusobni obračun.

Nakon tog meča, Strickland želi napad na titulu i ne planira se boriti s Whittakerom kako bi se odredio sljedeći izazivač. Neki se slažu s teorijom da Strickland zaslužuje novi napad na pojas, dok mnogi ističu kako Sean nije upisao ni jednu obranu pojasa i ne vide argumente na temelju kojih bi trebao dobiti novi ‘‘title shot‘‘.

Među onima koji su stali na Stricklandovu stranu, našao se Daniel Cormier. UFC-ov komentator i analitičar te nekadašnji prvak poluteške i teške kategorije, vjeruje da Stricklandove izjave imaju smisla i vidi ga kao zasluženog sljedećeg izazivača za pojas.

‘‘Khamzat (Chimaev) protiv Roberta Whittakera za sljedećeg izazivača.‘‘, započeo je Cormier putem svog YouTube kanala, a zatim se sjetio Stricklanda.

‘‘Ili Sean Strickland. Ne razumijem zašto ljui zaboravljaju Seana Stricklanda. On je odradio sve što je trebao odraditi. Pobijedio je u svojim mečevima, bio je prvi izazivač i ne bismo ga konstantno trebali zanemarivati. Pobijedio je Paula Costu bolje nego što je to napravio Robert Whittaker. Whittaker je nakon toga imao onu ludu borbu u Saudijskoj Arabiji (protiv Ikrama Aliskerova) i odmah smo počeli pričati o njemu kao sljedećem izazivaču. Što je sa Stricklandom? Ne razumijem zašto ga diskreditiraju.‘‘, rekao je Cormier.

Podsjećamo, Strickland i Whittaker ove godine porazili su Paula Costu. Obojica su slavili na bodove, ali Whittaker je u meču protiv Coste bio na rubu poraza. Brazilac ga je dobrano uzdrmao krajem prve runde i dojam je kako je Whittakera spasila signalizacija za kraj runde. Sean Strickland s druge strane dominantno i bez većih problema svladao je Brazilca u meču na pet rundi.

Na kraju krajeva, UFC će odlučiti o svemu. Strickland je puno puta činio usluge UFC-u, uskakao je na ‘‘short notice‘‘, borio se u jako kratkim razmacima, a pojas je izgubio pomalo kontroverznom sudačkom odlukom. Možda je vrijeme da mu se UFC oduži.

Linker
02. rujan 2024 18:07