UFC

Daniel Cormier o mentalnoj snazi Seana Stricklanda: ‘Svašta govori, ali kada uđe u kavez, bori se s planom‘

Sean Strickland 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
U noći sa subote na nedjelju ćemo saznati hoće li opet doći do promjene na vrhu srednje kategorije, ili će Strickland uspjeti po prvi puta obraniti titulu

Mnogi su Seana Stricklanda nakon meča protiv Alexa Pereire 2022. godine okarakterizirali kao neinteligentnog, no u posljednjim nastupima je uspio demantirati sve takve komentare, pogotovo u onom posljednjem kada je deklasirao Adesanyu i oduzeo mu pojas u srednjoj kategoriji.

Pokazao je Strickland kako se može nositi s pritiskom i kako se ipak zna prilagoditi borbi i tempu protivnika, a pobijediti Adesanyu na nogama nije uspjelo puno ljudi u UFC-u. Daniel Cormier smatra da je sve to bilo u glavi, odnosno u mentalnoj snazi koju posjeduje Sean Strickland:

‘‘Mislim da smo mi, kao sport, podcijenili koliko je mentalno čvrst Sean Strickland. Govorili smo o nekim stvarima iz prošlosti, o nekim apsurdima koje je govorio, ali u trenutku kada kroči u kavez, postane fokusiran. Govorio je takve stvari i Israelu Adesanyi prije njihove borbe‘‘, rekao je Cormier neki dan u ‘‘DC&RC‘‘ podcastu.

‘‘Kada su ušli u kavez, izgledao je kao da nema nikakvih problema s Izzyjem. Došao je tamo napraviti posao, a to je i učinio na najbolji mogući način. Mislim da je to najpodcjenjenija stvar oko Seana Stricklanda, neovisno o emocionalnim ispadima koje je imao prije ove borbe. Kada uđe unutra, bori se s planom, ne vjerujem da će se to promijeniti u borbi protiv Dricusa‘‘, dodao je.

U noći sa subote na nedjelju ćemo saznati hoće li opet doći do promjene na vrhu srednje kategorije, ili će Strickland uspjeti po prvi puta obraniti titulu. Du Plessis će sigurno biti silno motiviran, a u UFC-u je do sada stopostotan.

Linker
04. svibanj 2024 16:20