UFC

Daniel Cormier: ‘Tužno mi je bilo gledati Miočića u pauzi između rundi‘

Daniel Cormier
 screenshot (YouTube, ESPN)
Bivši rival pokazao je velike simpatije prema Stipi Miočiću

Daniel Cormier bio je jedan od trojice službenih UFC-ovih komentora UFC 260 priredbe, što je posebno zanimljivo, budući da se radi o bivšem velikom rivalu Stipe Miočića. Kako su njih dvojica u posljednje tri godine odradili tri međusobne borbe, DC jako dobro poznaje Stipu, ali je s njim postigao i neku posebnu vezu. Između njih tenzije više ne postoje, što se moglo vidjeti kroz nekoliko susreta tijekom "Fight weeka", a otkrio je DC to i nakon borbe.

Tijekom ovotjedne epizode DC & Helwani showa na ESPN-u, Cormier je izrazio svoje oduševljenje Ngannouovim nastupom, dok je prema Miočiću iznio velike simpatije te je otkrio zašto je vrlo emotivno prolazio kroz borbu, posebno neke njene određene trenutke.

"Ono što mi je kao sportašu i komentatoru bilo jako teško je trenutak kad je Stipe bio u svom kutu između prve i druge runde. Rekli su mu što mora napraviti i kako mora podići svoju aktivnost, na što je on samo rekao 'znam'. No, bio je to tužan trenutak. Ja sam se osjećao tužno zbog njega jer sam osjetio kako je on shvatio da će to biti jako teško", ispričao je DC, dodatno objasnivši na što je točno mislio:

"Mi kao sportaši znamo kad će biti teško. Znam da je on prvak koji nikad neće odustati od izazova i uistinu je on tu drugu rundu pokušao biti aktivniji. Ali, mislim da je shvatio kako će ga podizanje aktivnost baciti u veće probleme, nakon svega što je doživio prvu rundu."

Mnogima je bilo jasno što bi se moglo dogoditi i rijetko kome je zapravo promakao spomenuti Stipin izraz lica. Cormier shvaća koliko je to jednom borcu teško, posebno ako se radio o prvaku koji je samo pet minuta ranije u borbu ušao prepun samopouzdanja.

"Bilo je teško gledati i bio sam tužan. Djelovao je obeshrabreno, nakon što je srušen te je izgubio prvu rundu. Osim toga, izgubio je tehničku udaračku bitku. Svuda gdje je smatrao da ima prednost, u prvoj je rundi izgubio. Zbog toga je to bilo tako teško gledati", zaključio je DC svoj dojam.

Linker
19. travanj 2024 15:22