UFC

Daniel Cormier: Za prvu borbu protiv Stipe bio sam motiviraniji

Stipe Miočić i Daniel Cormier
 Screenshot
Daniel Cormier iznio je neka nova razmišljanja o revanšu protiv Stipe Miočića, koji će odraditi 17. kolovoza. Priznao je kako je prošli put bio motiviraniji te da će morati poraditi na nekim novim stvarima.

Cormier je bio gost na MMAJunkie radiju, gdje je glavna tema bila UFC 241 borba protiv Stipe Miočića. Cormieru nije bilo problem priznati što je ovog puta glavna razlika u pripremama za borbu.

"Moram promijeniti motivaciju. Za prošlu borbu sam imao situaciju gdje mogu postati dvostruki prvak. Sad ispred sebe imam tek obranu naslova i to moram ponovno pobijediti jednog od najboljih teškaša svih vremena. To nije nikako lak posao", otkrio je DC.

Naravno, najveća motivacija je izbjeći poraz i ostati prvak, no shvaća kako za borca poput Stipe ipak treba nešto više. Jer ovog puta će on biti maksimalno motiviran.

"Sve se svodi na pobjedu u borbi, odraditi posao, no ako imam prilike za napredak, onda moram napredovati. Možda mogu pronaći način za neku polugu? Mogu li pronaći neku sličnu pogrešku kao što sam pronašao za prvu borbu i onda iskoristiti?", rekao je UFC-ov teškaški prvak i onda potvrdio na što je točno mislio:

"Mislim na neku grešku koju Stipe konstantno radi. U prvoj borbi sam jednu takvu kapitalizirao pa možda postoji još nešto što tek moramo pronaći. Postoji jako puno različitih načina za pobijediti borbu. Očekujem bolju verziju sebe. U pripremama za prošlogodišnju borbu imao sam dana kad sam jedva mogao ravno stajati. Sad se svakodnevno osjećam dobro, zapravo sve sam bolje. To bi trebalo dovesti do boljih rezultata."

Do borbe je ostalo još sedam tjedana, što bi značilo kako su oba borca krenuli u glavne faze svojih priprema. Nema sumnje kako će i taj 17. kolovoza brzo doći.

Linker
20. travanj 2024 04:03