UFC

Darren Till silno vjeruje u Toma Aspinalla: ‘On bi se poigrao s Jonesom, uistinu to mislim‘

Darren Till i Tom Aspinall

 Instagram (tom Aspinall)
Borac iz Liverpoola smatra kako je njegov timski kolega bolji i od vjerojatno najvećeg ikad

Sjajnom pobjedom u glavnoj borbi večeri na londonskom UFC eventu, Tom Aspinall privukao je veliku pažnju na sebe. MMA javnost uvelike priča o njemu, a mnogi ga vide kao budućeg dominantnog prvaka.

Pet pobjeda u jednako toliko UFC nastupa, a od toga su četiri došle prekidom u prvoj rundi te jedna u drugoj rundi. Sve to, opravdava status ponajvećeg potencijala u kategoriji. Aspinall je trenutno šestorangirani izazivač UFC-ove teške kategorije i možda ga samo jedna pobjeda dijeli od potencijalnog napada na titulu.

Prvak teške kategorije trenutno je Francis Ngannou, no pitanje je hoće li se Kamerunac više boriti pod okriljem UFC-a, s obzirom na nategnute odnose između njega i promocije. Jon Jones dugo najavljuje prelazak u tešku kategoriju, ali njegov se debi još čeka. Po mnogima najveći borac svih vremena radi na nabijanju mišićne mase, a fanovi s nestrpljenjem iščekuju njegov teškaški debi. Mnogi vjeruju kako će Jones biti dominantan i u teškoj kategoriji, ali postoje oni koji se ne slažu.

Jedan od njih je Darren Till. Engleski borac srednje kategorije dugi niz godina trenirao je s Tomom Aspinallom u Team Kaobonu u Liverpoolu te gaji visoko mišljenje o njemu. ''Gorilla'' vjeruje kako bi Jones imao velikih probleme s njegovim timskim kolegom.

''On (Aspinall) mi je upravo poslao poruku i rekao mi je da prestanem prozivati Ciryla Ganea u njegovo ime. On želi Taija Tuivasu, a onda Ganea. On zna svoj put. Mislim da će on biti idući teškaški prvak. Vjerujem da bi se poigrao s Jonom Jonesom. Uistinu to mislim.'', rekao je Till gostujući u ''The Triple C & Schmo Showu''

Dok Till olako shvaća Jona Jonesa, njegov novi najbolji prijatelj Khamzat Chimaev i dalje gaji visoko mišljenje o ''Bonesu''. Čečen je također gostovao u istom podcastu te se dotaknuo Jonesa.

''Nitko nije kao on. Nitko. On je pobijedio mnoštvo tipova, on pobjeđuje čudovišta. Ja treniram s Alexom Gustafssonom i znam koliko je on dobar. Ako je Jones mogao zaustaviti tog tipa, onda znam da je zastrašujuć. On nije pobjeđivao lake protivnike. Cormiera je pobijedio pritiskom i hrvanjem, ima dobar boks, njegov mentalitet je takav da vrši pritisak i ubija protivnike. Završio je i Cormiera također.'', objasnio je Khamzat svoju općinjenost Jonesom.

Realnost je kako treba stati na loptu kad je Tom Aspinall u pitanju. Englez je sjajan borac i tu nema dileme. Ali Jon Jones ipak je nešto drugo, a razlika u iskustvu je nemjerljiva. Aspinall se tek treba dokazati protiv najbolljih, a Jones to radi posljednjih deset godina.

Linker
18. travanj 2024 17:36