UFC

DC smatra da se Gaethje treba boriti za pojas, a ne protiv Conora: ‘Ima još jedan pokušaj za titulu‘

Justin Gaethje

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Borba s McGregorom bi mu sigurno donijela veći novac, ali pitanje je hoće li se Irac više uopće boriti

Prošlog smo vikenda dobili novog BMF prvaka, a pojas je Justin Gaethje osvojio porazivši Dustina Poiriera nokautom u drugoj rundi. Osvetio je tako Gaethje poraz od Poiriera iz 2018. godine, a dodatnu satisfakciju je dobio jer je uzeo barem neki pojas. Bilo je govora da će BMF prvak napasti i ‘‘pravu‘‘ titulu, ali treba vidjeti što će biti od toga.

Odmah nakon pobjede Gaethjea se javio Conor McGregor, a Gaethje na prvu nije prihvaćao borbu. Poslije se odmah predomislio, ali Daniel Cormier smatra da se Gaethje treba boriti za titulu jer možda više nikada neće imati priliku:

‘‘Borba za titulu – za mene bi trebao ili to ili ništa. Ovaj tip treba biti sposoban boriti se za pravi pojas jer je to sve što čini, a i to je sve što treba činiti. Rekao je prošli tjedan ili nakon borbe s Fizievim da ima još jedan pokušaj osvojiti titulu. Sada se to i događa, ima mogućnost boriti se protiv Makhacheva ili Oliveire i mislim da mu je bolje da se odmah počne pripremati‘‘, rekao je Cormier u ‘‘DC&RC‘‘ emisiji.

‘‘Kada ga pogledate u borbi s Fizievim, kada ga pogledate kako se borio i s Poirierom, vidite da je ovaj tip bolja verzija sebe i rekao je da po prvi puta nije bio nervozan. Rekao je da je zbog toga gledao u publiku i pokušavao je osjetiti nešto. Bio je jako miran. Sada je prvi izazivač, i to s pravom‘‘, dodao je.

Borba s McGregorom bi mu sigurno donijela veći novac, ali pitanje je hoće li se Irac više uopće boriti. Kako god, Gaethjeu se sada otvorila prilika za titulu koju ne bi trebao propustiti.

Linker
06. svibanj 2024 21:21