UFC

De Randamie zadovoljna prekidom, ne planira čekati borbu za naslov protiv Amande Nunes

Germaine de Randamie
Nakon brze pobjede protiv Aspen Ladd u glavnoj borbi UFC Fight Night 155 priredbe sinoć u Sacramentu, Germaine de Randamie (9-3, 6-1 UFC) praktički je osigurala borbu za naslov u bantam kategoriji. No Nizozemka se želi vratiti u akciju što je prije moguće te prvakinju Amandu Nunes ne planira čekati.

Bivša UFC prvakinja perolake kategorije u rekordnom je vremenu zaustavila prije neporaženu Ladd (8-1). Jedan solidan udarac de Randamie poslao je mladu borkinju na pod i sudac Herb Dean odmah je uskočio. Meč je službeno prekinut nakon samo 16 sekundi.

Uslijedile su brojne kritike kako je sudac prerano prekinuo borbu, no de Randamie vjeruje da je Dean donio dobru odluku.

"Ja mislim da je to bio dobar prekid. Čisto sam je pogodila. Pala je na pod, okrenula se na drugu stranu kad sam je udarila, bio je to čisti udarac", objasnila je u razgovoru za medije nakon borbe.

De Randamie je u ovom trenutku najizgledniji kandidat za iduću izazivačicu u bantam kategoriji. Ovo joj je peta pobjeda u nizu, a posljednji poraz doživjela je upravo protiv aktualne prvakinje bantam i perolake kategorije Amande Nunes.

"Iron Lady" nije još razgovarala s predsjednikom UFC-a Danom Whiteom oko njezinog idućeg meča. Ali ako Nunes odluči najprije braniti svoj pojas u perolakoj, de Randamie ne planira čekati nego će u međuvremenu prihvatiti još jednu borbu.

"Nisam pričala s Danom. Ne znam što slijedi. Ne znam i nije me briga. Znam da prvakinja želi braniti svoj pojas u perolakoj. To u potpunosti razumijem i poštujem. Stoga, ja neću čekati. Čim budem spremna vratiti se, borit ću se ponovno. A nakon 16 sekundi ne mogu reći da nisam spremna.

Čujem da UFC ide na Novi Zeland. Ja volim putovati. Ako Nunes želi prvo braniti svoju titulu u perolakoj kategoriji, ja želim ići na Novi Zeland i boriti se prije toga. Neću samo sjediti i čekati borbu za naslov. Ako Amanda želi odmoriti nekoliko mjeseci pošto je nedavno imala borbu, to razumijem. Trebala bi to napraviti. Ali ja neću čekati. Ja sam ovdje kako bih se borila. 35 mi je godina. Sad ili nikad."

Linker
25. travanj 2024 18:56