UFC

Demetrious Johnson: ‘Usman i drugi borci trebaju prestati cendrati oko USADA-e, i mene su budili‘

Johnson i Usman

 Screenshot (youtube, Mma Junkie, Espn Mma)
Kaže da mu to nije smetalo iako ima troje djece

2015. je bila godina kada je UFC u ‘igru‘ uveo USADA-u, anti-doping agenciju koja na dnevnoj bazi testira mnoštvo boraca na nedozvoljene supstance. Približio je tako UFC dodatno MMA drugim sportovima, a mnogi borci su program i podržali.

Vjerojatno je svim čitateljima poznat način na koji USADA radi; u bilo koje doba dana ili noći može pokucati borcu na vrata i tražiti uzorke za nalaze, a to se nedavno dogodilo i prvaku Usmanu kada su mu banuli na vrata u 5:00 ujutro. To Usmanu nikako nije sjelo te se požalio i na Twitteru.

No, Demetrious Johnson ne misli da je pogrešno borcima upadati u kuću u ta doba. Dapače, smatra kako bi oni trebali to podržavati:

‘‘Borci trebaju prestati s tim cendranjem na USADA-u. Mene su jednom uhvatili u dućanu s pićem, nekad na treningu, a nekad i na plivanju. Meni nikad nije bio problem da me probude u 3, 5, 5 ujutro. Imam troje djece i nikad mi to nije smetalo, a ovi s jednim se stalno žale‘‘, rekao je Johnson.

‘‘Želite moju mokraću i krv? Nema problema, ali ako ste me probudili ujutro, možete im reći da su vam prekinuli san i da sad pričekaju dok ga završite. To je legitimno, možete to raditi‘‘, zaključio je.

Usman nije jedini borac koji je u zadnje vrijeme izrazio nezadovoljstvo takvim pristupom USADA-e, i Derek Brunson je također napisao kako im je aplikacija loša i da često znaju doći u tako ‘nepristojno‘ vrijeme.

Linker
20. travanj 2024 03:30