UFC

'Demolidor' Pereira u svojoj novoj UFC borbi protiv legendarnog 'luđaka' Diega

Michel Pereira i Diego Sanchez
 screenshot
Za UFC Fight Night 167, koji će se održati u veljači iduće godine, ugovorena je vrlo zanimljiva borba velter kategorije. Bivši prvak SBC promocije, atraktivni Michel 'Demolidor' Pereira, borit će se protiv jedne od najvećih ikona slobodne borbe, Diega Sancheza.

Nakon što je u svom UFC debi nastupu oduševio atraktivnim potezima i nokaut pobjedom nad Dannyjem Robertsom, Michel 'Demolidor' Pereira u drugom je nastupu pokazao svoje drugo lice. Prvobitno nije uspio zadovoljiti potrebnu težinu velter kategorije, da bi onda doživio poraz od Tristana Connolyja. Pereira je zapravo dobio prvu rundu te borbe, ali se previše umorio svojim atraktivnim potezima, uključujući salta unazad, tako da je druge dvije runde nathrvan od strane kanadskog debitanta. Prihvatio je svoje pogreške i najavio je prelazak u srednju kategoriju, no to se ipak neće dogoditi. Uvjeren da može bez problema skidati kilograme na 77 ugovorio je novu borbu u velteru. Bivši prvak SBC promocije i jedan od najatraktivnijih boraca svijeta ponovno će pokušati fanovima ponuditi ono što mu je glavni cilj, prije svega zabavu i uzbuđenje.

Ovog puta će protiv sebe imati pravu MMA legendu i jednog od najomiljenijih boraca ikad. Diego Sanchez (31-12, 18-12 UFC) posljednjeg dana ove godine napunit će 38 godina, ali još uvijek nema namjeru stati. Zapravo, spreman je još pokoji put pružiti pravi show u kavezu, a sad ima protivnika s kojim će moći "zaplesati" onako kako on najviše voli. Diego je inače bivši izazivač, ali prava ikona postao je kroz nastupe u nekim od najboljih borbi u povijesti. Čak tri njegove borbe jako dobro kotiraju pri takvim izborima, one protiv Claya Guide, Kara Parisyana i Gilberta Melendeza. Posljednji nastup Diego je imao u srpnju na UFC 239 priredbi, kad je poražen od Michaela Chiese, čime je prekinut njegov niz od dvije pobjede. Iako je Diego u posljednje vrijeme prilagodio svoj stil godinama te počeo više hrvati i grapplati, ono što u kavez donosi "Demolidor" trebalo bi ga navesti na to da iz sebe pusti onog starog ludog Diega, beskompromisnog "brawlera", što odmah ovu borbu u najavama čini svojevrsnim spektaklom za fanove pravog "fajta".

Fight Night 167 na kojem će se ovaj dvojac sučeliti održava se 15. veljače u Rio Ranchu, gradu unutar savezne države New Mexico, dijela SAD-a odakle Diego inače dolazi. Borba kod kuće tako bi mu trebala biti dodatni poticaj. Program ove priredbe trebala bi predvoditi borba poluteške kategorije između Jana Blachowicza i Coreya Andersona.

Linker
25. travanj 2024 11:33