UFC

Derrick Lewis: ‘Prihvatio sam meč protiv Ngannoua, Jon Jones je izvan igre‘

Derrick Lewis
 RONALD MARTINEZ/Getty images/Profimedia
Prema informacijama koje je iznio ‘Black Beast‘, čeka se da Francis Ngannou odabere datum

Dok Francis Ngannou uživa u Kamerunu, u koji se vratio po prvi put nakon što je nokautiravši Stipu Miočića osvojio titulu UFC-ovog prvaka teške kategorije, UFC osmišljava što napraviti po pitanju njegove iduće borbe. Svi bi najviše htjeli da mu prvi izazivač bude Jon Jones, no ta je borba zapravo sve dalje.

Tako je u prvi plan iskočilo ime borca kojeg je Dana White zapravo odmah nakon Ngannouovog osvajanja titule naveo kao prvog izazivača, Derricka Lewisa. On je sad otkrio kako je službenu ponudu za borbu dobio te da je spreman prihvatiti ju i krenuti u okršaj karijere. I to na takav način, kao zapravo druga opcija, iza Jonesa.

"Potpuno mi je u redu da do borbe dođem na ovaj način. Sretan sam da su mi napokon prišli, rekao sam im svoje brojke i sad čekamo", rekao je Lewis u razgovoru s Arielom Helwanijem, dodavši:

"Iskreno ne znam smijem li vam išta govoriti o ovome, no nešto će se dogoditi. Trenutno čekamo na Francisa. Imamo borbu, dobio sam ponudu i sad čekamo Francisa da odabere datum koji mu odgovara. Dali su mu neke termine tako da sad samo čekamo njegov odgovor."

Lewis već ima ideju datuma koji bi njemu najviše odgovarao.

"Kolovoz mi trenutno izgleda jako dobro i mislim da će vidjeti s njim odgovara li mu tako nešto", njegov je stav po pitanju termina.

Dakle, to bi trebalo značiti kako je UFC odustao od pregovora s Jonom Jonesom, nakon posljednjih problema i spomena iznosa honorara za koji je Jones kasnije demantirao da ga je itko zatražio.

"Jon Jones više nije u igri", još je samo Lewis potvrdio.

Lewis se trenutno nalazi unutar niza od četiri pobjede te dijeli s Vitorom Belfortom rekord kao vlasnik najviše pobjeda nokautom u povijesti UFC-a.

Što se tiče prve borbe protiv Ngannoua, održane u kolovozu 2018. godine, Lewis je tada slavio odlukom sudaca, no svima je jasno da ta borba neće biti niti približno slična onome što će ovog puta uslijediti. Ngannou je tada bio još uvijek psihički rastrojen nakon prve borbe protiv Miočića te prvog poraza u karijeri, a borba je bila nevjerojatno pasivna i gotovo jednoglasno je od fanova proglašena najgorom (teškaškom) borbom u UFC povijesti.

Linker
20. travanj 2024 05:35