UFC

Diaz: Covington? Tko je to? Koja kategorija?

Colby Covington i Nate Diaz
 Ilustracija
Kao što je zasjao u sunaslovnoj borbi UFC-a 241, jednako dobro je odradio i press konferenciju nakon spektakla u Anaheimu. Uz Stipu Miočića, upravo je Nate Diaz najveći dobitnik PPV priredbe gdje je pobijedio bivšeg prvaka Anthonya Pettisa.

Diazova pobjeda je bitna iz nekoliko aspekata, ali prije svega zato što ga u akciji nismo vidjeli tri duge godine. Poraz u povratničkom meču bi bio prava katastrofa za njegove planove koje je otkrio odmah po završetku meča prozvavši Jorgea Masvidala. Čitava koncepcija koju je zamislio i razradio bi otišla u vjetar. No, Diaz je odradio strašan posao te je vrlo dominantno slavio protiv bivšeg prvaka otvorivši tako put drugim obračunima koji ga zanimaju.

A kaže kako ga ne zanimaju obračuni s instant zvijezdama, koje su došle na pozornicu preko noći, nego želi braniti titulu "najvećeg je*** majke u gradu" koju trenutačno drži protiv drugog borca kojeg respektira u tom pogledu - Jorgea Masvidala. Vjerojatno ne postoji MMA fan koji taj meč ne bi pogledao s velikim guštom, ali niti PR strateg koji mu neće priznati genijalnost ovog poteza.

"Uživam kada dobro odradim posao, ja se ovime bavim toliko dugo. Ne želim biti pun sebe, bahat i ser***, ali imam previše novca da bih se mogao boriti protiv nekoga tko mi nije zanimljiv. Bitno je da se najbolji borci bore međusobno, najbolji i najrealniji. Ne nekakvi lažnjaci, ili neki tipovi koji su u UFC-u samo dvije godine, pobijedili su par mečeva i sada su prvaci. Vidjet ćemo hoće li biti prvaci i sljedeće godine?", odgovorio je Diaz na press konferenciji kada su ga upitali tko ga sve zanima osim Masvidala kao potencijalni protivnik.

Što je s Colbyem Covingtonom, bivšim privremenim prvakom koji će dobiti priliku protiv Usmana? Diaz se pretvarao da ne zna tko je...

"Tko? Tko je taj? Koja je on kategorija? Ne znam tko je to, kao što sam rekao, želim se boriti protiv nekog dobrog borca. Moraš prvo napraviti nešto. Ako si ovdje dva tjedna i iza sebe imaš malo 'hypea', boli me briga za tebe...", zaključio je temu o Covingtonu Diaz.

I Covington se pojavio na priredbi s pojasom UFC prvaka i kapom "Make America Great Again" te je samom pojavom izazvao salve zvižduka u publici koja mu je skandirala "Je** se Colby!". No, nisu samo gledatelji negodovali, nekoliko UFC boraca, koji su također bili u VIP dijelu gledališta, se pokušalo sukobiti s njim. Predsjednik UFC-a Dana White je nakon priredbe otkrio kako je osiguranje moralo intervenirati u nekoliko navrata da bi spriječilo makljažu. Na koncu je on osobno morao zamoliti borce da se ponašaju civilizirano.

Linker
26. travanj 2024 08:04