UFC

Diego Sanchez: 'Donio sam pametnu odluku, jedino tako sam mogao pobijediti'

Diego Sanchez
 screenshot
Napokon je kraj svoje borbe protiv Michela Pereire prokomentirao i sam Diego Sanchez, UFC-ov veteran koji je odnio pobjedu na račun diskvalifikacije svog protivnika. Poručio je nešto onima koji ga nazivaju kukavicom, ali je isto tako otkrio da je povukao jedini potez koji mu je u toj borbi mogao donijeti pobjedu.

Diego Sanchez u borbi protiv Michela 'Demolidora' Pereire gotovo punih 13 minuta nije mogao ništa. Brazilac je dominirao, imao je sve pod kontrolom, no onda je poražen bez da mu je Diego napravio ikakvu štetu. Zapravo, napravio si ju je sam, budući da je pogodio Sancheza ilegalnim udarcem koljenom u glavu, a ovaj je nakon razmišljanja odlučio reći kako ne može nastaviti borbu te je odnio pobjedu diskvalifikacijom protivnika. To je dovelo do raznih komentara među MMA zajednicom, no najviše je onih koji su najžešći, a to su ti koji smatraju kako je povukao potez kukavice te je pobjegao iz borbe. On je takvima poklonio svoje objašnjenje.

"Jesam li odustao? Ne. Bio sam pogođen itekako ozbiljnim udarcem koljenom u glavu. Znao sam da gubim po sudačkim karticama, znao sam kako stvari stoje. Donio sam pametnu veteransku odluku jer sam znao da će, neovisno o tome što bi se dogodilo posljednje dvije minute borbe, moje lice biti obliveno krvlju. To je slika koja bi se ucrtala sucima u misli. Svega sam bio svjestan. Nisam imao više nikakve šanse pobijediti tu borbu. Dakle, jesam li odustao? Ja sam donio pametnu odluku ne staviti samog sebe u dodatnu opasnost, gdje bih se dodatno ozlijedio kad bi me taj kujin sin još jednom pogodio udarcem koljenom dok sam na podu", rekao je Diego u razgovoru za MMA Junkie.

Nešto slično tome napisao je Diego i u svojoj objavi na Instagramu u kojoj se osvrnuo na završetak borbe. Osim toga, pohvalio je svoj nastup otkrivši kako je i time zadovoljan.

"Pogledajte ovu fotografiju, to je posljednja fotografija prije nego se borba prekinuta. Moj protivnik je prestao paziti i pogodio me koljenom u glavu nakon što sam već pao od ranijih udaraca koljenom kojima mi je slomio dva rebra. Rasjekao me je, nastavio bih krvariti i ovaj ožiljak će mi zauvijek ostati. Dakle, to što se nisam nastavio boriti me čini kukavicom? Ne, to me čini mudrom osobom. Možda trebate pogledati borbu još jednom bez zvuka i onda ćete vidjeti kakav sam napredak pokazao u kretanju i defenzivi. Borio sam se protiv 26-godišnjeg Golijata koji je imao deset kilograma više od mene. Borca koji ima mogućnost skakati i pogađati onakva koljena. Ono što mi ostaje iz ove borbe je pobjeda i ožiljak za cijeli život. Zašto nitko ne spominje da mi je ovo 31. borba u nizu?", dio je onoga što je napisao Diego u svojoj objava, usput odaslavši nekoliko uvreda prema Danielu Cormieru i Trevoru Wittmanu, ali i pohvalivši Conora McGregora koji ga je svojevrsno prozvao nakon borbe. Osim toga je dodao i nekoliko fotografija svoje posjekotine.

Slagali se s njim ili ne, činjenica je kako će ova borba ostati i dio Diegove ostavštine te kako će od sada biti onih koji ga više ne smatraju jednim od najvećih UFC-ovih ratnika nego čovjekom koji je pobjegao od borbe. Mlađi Diego ovo vjerojatno ne bi napravio, a što se tiče ovog starijeg, on je uistinu pravi veteran. Borac je to s najdužim stažem na rosteru od svih UFC boraca. Veteranima sigurno jako puno znači razlika od 99.000 dolara koliko iznosi njegov bonus za pobjedu jer je pitanje koliko će se još dugo boriti i imati priliku zaraditi. Jednostavno se mora i to uzeti u obzir.

Linker
23. travanj 2024 23:40