UFC

Dillon Danis i dalje se nada UFC-u: ‘Želim Paddyja ili Fergusona, ali ne bih se dobro osjećao prebijajući Fergusona‘

Dillon Danis

 Jordan Crosby/BACKGRID/Backgrid UK/Profimedia
30-godišnji američki borac u fazi je karijere gdje ga apsolutno nitko ne doživljava ozbiljno

Dillon Danis nekoć je bio jako talentiran ‘‘grappler‘‘, a zatim i MMA borac. Nakon vrlo dobre karijere u BJJ-u, Danis se okušao u MMA-u i upisao je dvije pobjede u prva nastupa pod okriljem Bellatora. Obojicu protivnika završio je ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi i čelnici Bellatora vjerovali su da imaju buduću zvijezdu na svom rosteru.

Naime, Danis je bio poznat i kao jedan od glavnih sparing partnera Conora McGregora, ali nažalost, Danis je puno više radio na svom ‘‘trash talku‘‘, nego na brušenju borilačkih vještina. U periodu od 2019. godine pa sve do danas, Danis je ostao na dva već spomenuta MMA nastupa, a Bellatorov predsjednik Scott Coker u par navrata je izjavljivao kako nije niti siguran što će biti s budućnošću Danisa u Bellatoru.

Dillon se konačno pojavio u borilištu sredinom desetog mjeseca ove godine, a radilo se o boksačkom meču protiv Logana Paul. YouTuber je izdominirao Danisa u boksačkom meču, a borba je okončana diskvalifikacijom Danisa pet sekundi prije kraja meča. Nedugo poslije, Bellator je obznanio kako Danis više nije dio njihove organizacije i Danis je najavio da će UFC biti njegova sljedeća destinacija.

Dojam je da najveća svjetska MMA organizacija apsolutno ne pokazuje interes za potpisom Dillona Danisa, ali postoji određeni put kojim bi Danis mogao do UFC-a. Taj put zove se ‘‘Dana White‘s Contender Series‘‘. Danis bi pobjedom na DWCS-u mogao zaslužiti ugovor, ali gostujući u specijalnom izdanju MMA Houra, Danis je odbacio takvu mogućnost.

‘‘Radije bih se umirovio, nego nastupio na DWCS-u. Ja nisam Sean O‘Malley, veće sam ime od njega. Imam više pratitelja od bilo kojeg velteraša u svijetu MMA-a.‘‘, rekao je Danis, a zatim je poručio kako je otvoren za ulogu u UFC-ovom ‘‘The Ultimate Fighteru‘‘, ali pod određenim uvjetima.

‘‘Ne bih pristao, osim ako Paddy Pimblett i ja nećemo biti treneri suprotstavljenih ekipa. Zamislite koliko bi to pregleda skupilo.‘‘, dodao je Dillon.

Naravno da takvu šansu neće dobiti, a posebno se neće ostvariti Danisov UFC ‘‘debi iz snova‘‘. Danis bi naime rado nastupio na UFC 300 eventu i priželjkuje meč protiv Paddyja Pimbletta.

‘‘Sto posto bih pristao na to, odradimo to. Ali nije me pretjerano briga, spreman sam na bilo koga i to ću reći Dani Whiteu. Dajte mi bilo koga, a ako ne žele ni to, jednostavno ću se umiroviti i uživati. Ako Paddy pobijedi Tonyja Fergusona, borit ću se protiv njega. Ako Ferguson pobijedi, mogu se boriti i protiv njega također. Mislim da bi to bio jako lagan meč i ne bih se dobro osjećao prebijajući tipa koji je u tako dugom gubitničkom nizu. Čak i ako porazi Paddyja, to ne znači puno, jer Paddy je tako loš. On je užasan. Samo ga pogledajte, umalo je izgubio od Jareda Gordona, a Gordon je također grozan. Zapravo je Paddy i izgubio od Jareda Gordona.‘‘, zaključio je Dillon Danis.

Realnost je da će Dillon Danis vjerojatno zauvijek ostati ovakav tip, odnosno ‘‘karikatura‘‘ u svijetu slobodne borbe. Jezikom će pokušavati doći do nastupa na najvećim UFC-ovim eventima, ali nitko ga više ne shvaća ozbiljno. Šteta, jer ‘‘tek‘‘ mu je 30 godina i mogao je imati zanimljivu UFC karijeru.

Linker
28. travanj 2024 03:26