UFC

Dodson ne želi biti ničija odskočna daska: 'Samo mi ih šaljite, a ja ću ih kažnjavati'

 Screenshot
Bivši dvostruki UFC-ov izazivač John Dodson prekinuo je crni niz i na sinoćnjem Fight Nightu 167 u Rio Ranchu prekidom pobijedio talentiranog Nathaniela Wooda.

Dodsonu (21-11 MMA, 10-6 UFC) je to prva pobjeda nakon dvije godine i dva uzastopna poraza (Jimmie Rivera i Petr Yan), a Englezu je okončao sjajan niz od osam pobjeda. Nakon meča Dodson je rekao da je bio svjestan UFC-ove namjere da ga iskoristi kao odskočnu dasku za Wooda (16-4 MMA, 3-1 UFC) te da mu time čine uslugu jer se planira vratiti u utrku za naslov prvaka.

"Sjajan je osjećaj vratiti se pobjedama. Nije bilo lakko. Wood je težak suparnik, a ja planiram nastaviti gaziti sve ove mlade protivnike koje mi daju. Dajem im pobjede, a oni dobivaju pozicije u borbi za pojas. Sada i ja želim isto za sebe. Ova pobjeda me vraća", rekao je Dodson.

"Daju mi te teške protivnike. Kada sam izgubio od Marlona Moraesa, počeli su ga promovirati. Kad sam izgubio od Petra Yana, počeli su promovirati njega. Znao sam da žele isto napraviti i s Woodom. Time mi rade uslugu, jer vidite kako ti borci prolete divizijom nakon što mene pobijede. Idu na mene jer znaju da sam ja najveća prijetnja i da ću uzeti naslov. Želim biti spreman kada me pitaju želiš li se boriti s prvakom", kaže Dodson i dodaje: "Stavite bilo koga ispred mene, ja ne odbijam borbe".

Dodson je svog protivnika završio u 16 sekundi treće runde, a posljednji put prekidom je slavio još 2016. godine.

"Trebala mi je ova pobjeda, trebao mi je ovakav tip pobjede. Ne samo da sam uspio, nego sam to uspio kod kuće, u svom gradu, i pokazao svima da sam ubojica, da se mogu vratiti i ostvariti ovako nešto. Ovo mi daje samopouzdanja da kažem da sam još tu, i da mi žele dati titulu. Zato mi šalju samo te mlade borce. Nastavit ću ih kažnjavati", rekao je Dodson.

Linker
17. travanj 2024 08:02