UFC

Dogovara se jedan od najzanimljivijih revanša UFC-ove lake kategorije

Anthony Pettis
 screenshot
Prema riječima njegovog glavnog trenera Dukea Roufusa, Anthony Pettis dobio je ponudu za borbu protiv Donalda Cerronea te je istu prihvatio, a također ju je nakon toga verbalno dogovorio i s planiranim protivnikom.

"Ovo je borba koja se već dugo dogovara. UFC je Anthonyju Pettisu ponudio revanš protiv Donalda Cerronea. Donald i Anthony su profesionalno došli do međusobnog dogovora i spremni su se boriti jedan protiv drugom. Obojica su MMA povijesti poklonili nekoliko nezaboravnih nastupa protiv samog vrha ovog sporta. Trenutno samo čekamo potvrdu datuma kojeg ćemo zaplesati", napisao je Duke Roufus na svom Facebook profilu.

Ako se borba ove dvije UFC-ove ikone dogovori, bio bi to revanš borbe održane na UFC on FOX 6 priredbi u siječnju 2013. godine, a ista je završila ranije nego što su mnogi očekivali. Pettis je sredinom akcijom nabijene prve runde pogodio Cerronea nogom u jetru, time ga onesposobivši za nastavak borbe. Tom pobjedom i tim sjajnim prekidom izborio je napad na titulu lake kategorije, koju je u borbi protiv Bensona Hendersona osvojio. Cerrone preko tog poraza nikad nije u potpunosti prešao i u vrijeme dok je Pettis držao titulu se nadao dobiti priliku oduzeti mu je.

Obojica su nakon toga odradili brojne velike borbe, a posebno se tu misli na Cerronea koji je bio puno aktivniji. U ovih gotovo šest godina odradio je čak 25 borbi, uz nekoliko uspona i padova te jedan napad na titulu. Pettis je u tom istom razdoblju odradio 13 borbi, tijekom kojih je jednom uspješno obranio titulu prvaka, a borio se i za privremenu titulu perolake kategorije. Posljednje dvije borbe odradio je u velteru, gdje je prvo savladao Stephena Thompsona, a onda u kolovozu izgubio od Natea Diaza. Prema tome nije poznato u kojoj bi se kategoriji ova borba trebala održati, tj. hoće li Cerrone još jednom kratko preseliti u velter.

Otkrio je Kauboj već ranije kako nema ništa protiv kombiniranja kategorija, a nedavno je također ponovio kako bi volio odraditi novu borbu protiv Pettisa. Ako se ovo dogovori UFC svakako ima zanimljiv duel između dvije legende, dva buduća člana svoje Kuće slavnih. Pitanje je samo hoće li ga ugurati na neku ovogodišnju priredbu, čime bi Cerrone došao do planiranih pet ovogodišnjih nastupa ili će se ipak naći na nekoj od prvih priredbi u 2020. godini. Naime, ova borba svakako je vrijedna "main eventa", a preostalih sedam do kraja ove godine svoje glavne borbe imaju već dulje vremena ugovorene.

Linker
10. svibanj 2024 03:38