UFC

‘Dolazim po sve vas!‘: Strašni Turčin demolirao je protivnika i zaprijetio kompletnoj poluteškoj kategoriji!

Daniel Cormier i Ibo Aslan

 Screenshot (ufc Fight Pass)
28-godišnji Ibo Aslan ekspresnom pobjedom zaključio je preliminarni dio UFC 308 eventa

Meč između Ibe Aslana (13-1-0 uoči meča) i Raffaela Cerqueire (11-0-0 uoči meča) pomalo neočekivano dobio je visoku poziciju na preliminarnom dijelu UFC 308 eventa. Njihov meč zapravo je zatvorio "prelimse", a ovako dobar položaj dobili su jer se predviđao vrlo uzbudljiv okršaj između dvojice odličnih udarača.

Na kraju smo dobili jako kratak meč, svojevrsni "blitzkrieg" Ibe Aslana. 28-godišnji Turčin trebao je samo 50 sekundi kako bi nokautirao do danas neporaženog Cerqueiru. Aslanu je ovo 14. pobjeda u karijeri, a svih 14 upisao je nokautom. Turski poluteškaš najavljivao je kako će pružiti nešto strpljivije izdanje u odnosu na svoja uobičajene "uraganske" nastupe, ali nije Aslan mogao ostati suzdržan.

Brzo je prepoznao kako može lakoćom završiti ovaj meč i nije htio nepotrebno duljiti. Ljevicom je uzdrmao protivnika iz Brazila, Cerqueira je bio teško uzdrman, a uslijedila je kanonada udaraca od strane Aslana. Turčin je nanizao 20-ak uzastopnih udaraca. Cerqueira kao da je zaspao u par navrata, a zatim se probudio nakon novih udaraca i to je bilo dovoljno da Marc Goddard prekine meč nakon 50 sekundi.

Cerqueira je ostao na nogama, ali nije se aktivno branio i Goddard ga je zapravo spasio teže štete. Bio je ovo spektakularan nastup Ibe Aslana i njegova druga pobjeda u UFC-u. Ranije ove godine osvetio se Antonu Turkalju za jedini poraz u dosadašnjoj karijeri. Šveđanina hrvatskih korijena nokautirao je u trećoj rundi borbi.

"Ovo je ‘Turkish power‘ (‘Turska moć‘). Dolazim po sve vas!", izderao se Aslan u mikrofon odgovarajući na pitanje koga vidi kao sljedećeg protivnik. Aslan je svakako zanimljivo pojačanje za polutešku kategoriju, ali još uvijek poprilična nepoznanica, dok ga ne testiraju nešto kvalitetniji poluteškaši.

Meč Aslana i Cerqueire zatvorio je "prelimse" sačinjene od ukupno osam mečeva. Ni jedan od tih osam mečeva nije bio dosadnjikav, nego baš naprotiv, gledali smo nevjerojatno dobre borbe. Event u Abu Dhabiju zasad oduševljava atraktivnošću i kvalitetom mečeva, a pred nama je "main card" i još pet mečeva. Aleksandar Rakić i Magomed Ankalaev treća su borba "main carda", a u kavezu ih očekujte oko 21:15h (ovisno o trajanju prva dva meča).

Rezultate prelimsa pogledajte ispod ovog teksta, a izvještaje mečeva možete potražiti na naslovnici našeg portala.

image

UFC 308 - rezultati prelimsa

Screenshot (ufc Fight Pass)

Linker
26. listopad 2024 23:21