UFC

Dominick Cruz o novim sudačkim kriterijima: ‘Posjekotine i razbijen nos donose bodove, morate posjeći tipa‘

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
"Za mene posjekotine vrijede više od rušenja, tako sada gledam na to", istaknuo je bivši prvak bantam divizije

Bivši UFC-ov prvak Dominick Cruz tijekom dosadašnje profesionalne karijere koristio je neortodoksno kretanje, brze udarce i kvalitetnu hrvačku bazu u svojim borbama i na taj način prikupio veliki broj pobjeda na temelju sudačkih odluka. Godinama je bio na vrhu bantam kategorije zahvaljujući specifičnom borilačkom stilu, a sada tvrdi da će se, potaknut sudačkim kriterijima koji su na snazi u posljednje vrijeme, promijeniti svoj pristup.

"Kao komentator sam morao ići na sastanak o kriterijima bodovanja i učiti, a to mi je bilo od velike pomoći. Bodovi se sada postižu na temelju nanesene štete više nego ikad ranije. Krvav nos, posjekotina i stvarna tjelesna šteta koju možete vidjeti donose bodove", rekao je Cruz u podcastu s Brendanom Schaubom, pa dao konkretan primjer s UFC 280 priredbe:

"U borbi O‘Malleyja i Yana, Yan nije natjerao O‘Malleyja da krvari, a O‘Malley je, s druge strane, posjekotinom natjerao Yana da krvari. Rekli su ‘Bila je to stvarno jako bliska borba, tako da je onaj koji krvari izgubio‘".

Cruz je istaknuo kako je, uslijed novih saznanja o sudačkim kriterijima, odlučio promijeniti svoj način borbe.

"To je promijenilo moju igru. Kad se hrvate s ljudima, morate tražiti laktove i koljena. Trebate ih posjeći, sada moraš posjeći tipa. Za mene posjekotine vrijede više od rušenja, tako sada gledam na to. ‘Fejkat‘ ću rušenje i ići na posjekotinu", istaknuo je 38-godišnji borac.

Linker
25. travanj 2024 18:31