UFC

Donald Cerrone otkrio svoja dva cilja: 'Želim odraditi 50 UFC borbi, a i osvojit ću taj pojas!'

Donald Cerrone i Justin Gaethje
 screenshot/Youtube
Nakon što je protiv Justina Gaethjea upisao drugi poraz prekidom u nizu, Donald Cerrone ponovno je u kompliciranoj situaciji, no on ne očajava. Želi se što prije ponovno boriti, a vjeruje kako će s vremenom doći i do pojasa prvaka. Za to će, ako ostvari svoj drugi glavni cilj, imati još minimalno 17 borbi prilike.

Sjajnu borbu protiv Justina Gaethjea izgubio je Donalda Cerrone početkom posljednje minute prve runde. Šaka njegovog protivnika sjela je na pravo mjesto, a nakon toga je Gaethje jednostavno dokazao kako je predobar borac da to do kraja ne kapitalizira. Ipak, nije Kauboj nakon toga bio povrijeđen. Zadovoljan je što se imao priliku boriti i već sada gleda prema budućnosti

"To što sam tako brzo izgubio ne mora biti loše, možda je to bolje za mene i mog sina jer me nije ostavio retardiranog. Ovaj sport je zabavan, jako ga volim. Uživam u svemu pa tako sam uživao i ovog puta. Rekao sam mom kutu i obitelji da ne spuštaju glavu. Netko mora pobijediti, netko mora izgubiti. Tako ću naučiti i sina. Kad izgubiš, imaš pravo 24 sata biti pokunjen, ali nakon toga želim vidjeti kako se ustaješ s osmjehom na licu. Tako ću ja doći kući i nazvati Danu pitati ga što je iduće. On će mi reći da sam tek nokautiran i imam medicinsku suspenziju pa ću ga zatražiti nešto odmah nakon toga. Volio bih se boriti u prosincu. Zapravo, volio bih se boriti idući vikend, no nokautiran sam pa moram čekati dva ili tri mjeseca. Ali, uspijemo to stisnuti da budem spreman u prosincu", rekao je Cerrone na druženju s medijima, među kojima je bio i Mac Life, nakon borbe protiv Gaethjea.

Upitan je onda od strane jednog novinara planira li doći do 40 UFC borbi. Naime, ovo mu je bila 33., čime se ponovno izjednačio s Jimom Millerom kao borac s najviše nastupa u Octagonu. No, njemu je 40 zapravo tek jedna stanica prema ispunjenju konačnog cilja, odnosno brojke do koje želi doći.

"Želim doći do 50 UFC borbi, to je brojka koju gađam. Tako da želim odmah poslati poruku mojim trenerima. Bit će još puno uspona i padova, ali to je ono zabavno. Kad pobijedim me pitaju što sam napravio, kad izgubim pitaju me što nisam. Ali, nema toga, ja sam svaku borbu u odličnoj formi. Nekad nešto jednostavno ne ide onako kako si zamislio. Moraš se vratiti u dvoranu i popraviti ono što nije valjalo", dodao je.

On i Gaethje su nakon borbe pokazali kako bi sve to trebalo izgledati. Zapravo, Cerrone je borac koji uvijek pokušava držati pozitivno ozračje. Neki protivnici to prihvate, neki ne, dok neki budu i borci s kojima je Cerrone već od ranije u dobrim odnosima. Tako je rekao još nešto o tome, ali i onome što slijedi. Krajnji cilj tako se nije promijenio.

"Volio bih da je više ljudi u ovom sportu prijateljski raspoloženo i ako već moram izgubiti me veseli da je to protiv nekoga tko mi je drag. Ali, mislim kako ne prepuštam nikome štafetu. Sad imam dva poraza u nizu, ali moram što prije nastupiti, upisati pobjedu i vratiti se na pravi put. Imam ja još dobrih godina ispred sebe. Sad trebam pobijediti iduću borbu, a onda idem nastaviti sa svojim putem. Doći ću do titule, to će se dogoditi. Mogu imati najbolju ostavštinu u povijesti, ali ako nemam pojas, to i dalje nije to. Osvojit ću ga. Ako i ne uspijem, moći ću reći kako sam dao sve od sebe", zaključio je na kraju borac koji drži UFC rekorde po broju nastupa, broju pobjeda, broju pobjeda prekidom i broju osvojenih bonusa. Osim toga, subotnjim je nastupom postao prvi borac koji je ove godine odradio četiri UFC borbe. Ako ostane sve onako kako se on nada, doći će i do pete.

Linker
23. travanj 2024 19:24