UFC

Dos Anjos se protivi borbi Makhacheva i Volkanovskog: ‘Islam je trebao prihvatiti pravi izazov‘

 Rafael Dos Anjos 

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Smatra da i u lakoj kategoriji ima dovoljno dobrih protivnika

Na UFC 284 priredbi u drugom mjesecu borit će se Islam Makhachev i Alexander Volkanovski, a bilo je to jasno odmah nakon UFC 280 priredbe kada je Islam pobijedio Oliveiru i osvojio prestižni pojas. Volkanovski je tada bio službena zamjena, a sada je sljedeći izazivač.

Dugo je prvak perolake kategorije najavljivao prelazak u laku i napad na pojas, no s obzirom da je kategorija pola godine bila bez prvaka, nije imao protiv koga. Kad je Makhachev uzeo pojas, istog trena je bilo jasno tko je sljedeći na redu.

No, s tim se nikako ne slaže legendarni Rafael dos Anjos. On smatra kako je Makhachev umjesto Volkanovskog trebao prihvatiti ‘‘pravi izazov‘‘:

‘‘Mislim da će Islam pobijediti u toj borbi, ali mislim da je trebao uzeti nekoga iz lake kategorije, trebao je prihvatiti pravi izazov. Ali ti tipovi, jednostavno ih ne razumijem‘‘, rekao je dos Anjos za MMA Fighting.

Dotaknuo se i pitanja što je sljedeće za njega:

‘‘Mislim da ću u svojoj sljedećoj borbi biti više naviknut na ovu kilažu. Bryan je jako snažan, zaboravio sam koliko su tipovi u velteru snažni. Viši je od mene i teži. Moram biti spreman, moram osigurati da spariram s tako velikim likovima tako da kad se borba dogodi, neći biti iznenađen‘‘, zaključio je.

Proteklog vikenda je dos Anjos pobijedio Bryana Barberenu ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi, a tko je sljedeći, saznat ćemo uskoro.

Linker
23. travanj 2024 09:25