UFC

Dos Santos prognozirao revanš Miočića i Cormiera te poručio: Moram se ponovno boriti protiv Stipe i dokazati da sam bolji!!

Ako noćas na Fight Night priredbi u Minneapolisu pobijedi Francisa Ngannoua bivši UFC prvak teške kategorije Junior dos Santos gotovo pa sigurno će osigurati poziciju prvog izazivača i novu borbu za titulu.

"Mislim da nemaju drugu opciju. Koga će staviti pred mene? Nikoga. Pobjednik ovog meča će se sigurno boriti za naslov", sigurno tvrdi u intervjuu za MMA Fighting dos Santos kojem bi slavlje protiv Kamerunca donijelo četvrtu pobjedu u nizu.

Teškaški pojas trenutačno je u rukama Daniela Cormiera koji ga je prije godinu dana preuzeo najuspješnijem prvaku u povijesti Stipi Miočiću. Dvojac će revanširati 17. kolovoza na UFC 241 priredbi u Anaheimu. Iako je u prvom susretu Cormier nokautirao Miočića već u prvoj rundi JDS smatra kako će "Vatrogasac" biti taj koji će slaviti u revanšu.

"Mislim da Stipe može vratiti titulu. Bit će to dobra borba. To je ispravan potez u ovom trenutku. Ono s Lesnarom je bilo obično sranje, ali raditi ovaj revanš je ispravna odluka. Vjerujem da će Miočić ovog puta biti bolje pripremljen. Zna koliko je Cormier opasan. Može vas rušiti, ali također i bacati snažne udarce.

U prvoj borbi Miočić je pokušavao izmjenjivati 'grappling' vještine s Cormierom i skratiti distancu, a to je po mom mišljenju bila pogreška. Ovaj put će biti spreman na to. Ja vam mogu reći da Miočić posjeduje nokautersku snagu. Ima jako teške ruke. Zaista vjerujem da će pobijediti."

Ako Miočić i Dos Santos dobiju svoje naredne mečeve, teren će biti spreman za njihov treći međusobni obračun. U prvom meču 2014. Santos je slavio sudačkom odlukom dok je Miočoć dvije i pol godine kasnije na UFC-u 211 osvetio poraz nokautom. "Cigano" se veseli potencijalnoj trećoj borbi i vjeruje da do nje mora doći kako bi on i Miočić konačno raščistili račune.

"To je jedna od borbi koju se veselim imati u karijeri. Zapravo, moram imati tu borbu. Jer prvi meč je bio težak, ali sam pobijedio. U drugoj borbi sam imao drugačiju taktiku. Udarao sam ga u nogu i on je osjećao posljedice. Osjećao se onako kako sam i mislio da hoće, ali onda je počeo ići naprijed i ja sam napravio pogrešku jer sam dopustio da mi se približi. Naravno, Miočić posjeduje nokautersku snagu i jedan udarac je sjeo, ja sam pao i on je dobio meč što je uredu.

Puno sam naučio u toj borbi, ali vjerujem da sam bolji borac. Znam da je on srušio rekord u broju obrana naslova i sve to, ali to ne znači da je on najbolji teškaš ovdje. Ja jako naporno radim na tome da to dokažem, stoga ta borba s Miočićem se mora dogoditi", zaključio je JDS.

Linker
23. travanj 2024 08:35