UFC

Dos Santos u poluteškoj? Slavni Brazilac spreman je zbog Jona Jonesa promijeniti kategoriju!

Junior dos Santos
 Jason Silva/AGIF via AFP
Junior dos Santos prije nekoliko je dana privukao pozornost fotografijom koja prikazuje njegovu fizičku transformaciju, a nedugo nakon toga krenula su nagađanja o njegovom prelasku u polutešku kategoriju.

Bivši UFC-ov prvak u teškoj kategoriji okrenuo se ketogenoj dijeti te otkrio kako je ista već pokazala rezultate.

Popularni JDS objasnio je kako se na toj potez odlučio jer je počeo dobivati kilograme zato što je zadržao iste prehrambene navike u trenucima kada ne može trenirati istim intenzitetom kao prije.

"Cilj mi je ostati nešto lakši kako bih se mogao odmah vratiti treninzima čim dogovorim novu borbu. Važno bi mi bilo ostati na nekakvih 108-110 kilograma jer se volim puno kretati i profitiram od brzine koja je jedna od mojih jačih strana", izjavio je 'Cigano' u intervjuu s MMA Fightingom.

Slavni Brazilac u Octagon nije stupio od 25. siječnja kada ga je u Raleighu svladao Curtis Blaydes. Kako stvari stoje, dos Santosu je namjera ostati u teškoj, ali u slučaju pravog izazova mogao bi se odlučiti i za prelazak u polutešku.

"Ništa nije nemoguće", poručuje JDS, ali i ističe da bi spuštanje do 93 kilograma bilo "jako, jako teško."

"Ne zanima me toliko to kako bih se osjećao na toj kilaži, već me privlači mogućnost da se borim s trenutno najboljim borcem - Jonom Jonesom. Tko se ne bi volio boriti s njime? Nisam ja ništa drugačiji od drugih po tom pitanju. Jedan od mojih ciljeva prije nego što zaključim karijeru bila bi borba s Jonesom. Ali to je trenutno samo dio plana, želja i snova. Vidjet ćemo kako će se ta priča odviti. Kad bi došlo do toga, onda bih sjeo s doktorima i napravio plan, taktiku. Očito bi mi trebalo neko vrijeme da pravilno skinem kilograma, ali znam da bismo u tome uspjeli", zaključio je brazilski veteran.

Linker
19. svibanj 2024 12:13