UFC

Dustinu Poirieru nije dosta ulazaka u UFC-ov oktogon: ‘Želim se boriti protiv nekog od ove sedmorke...‘

Dustin Poirier

 LUKE HALES/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Jedan od najboljih UFC boraca koji nije uspio osvojiti titulu ipak razmišlja o nastavku svoje impresivne borilačke karijere

Bivši privremeni UFC prvak lake kategorije, Dustin Poirier, čini se da je spreman ponovno se boriti, a ima nekoliko imena koja vidi kao prikladne protivnike.

Mirovina je bila jedna od najistaknutijih tema uoči Poirierovog trećeg pokušaja osvajanja prijestolja prošlog mjeseca na UFC-u 302, gdje je Prudential Center u Newarku bio domaćin njegovoj uzbudljivoj borbi protiv Islama Makhacheva.

"The Diamond" je prije borbe nagovijestio da bi to mogao biti njegov oproštaj, bez obzira na ishod, a njegov intervju u oktagonu nakon što je bio predan u petoj i posljednjoj rundi sugerirao je kraj jedne nezaboravne karijere.

No, u tjednima nakon toga, Poirier je djelomično promijenio mišljenje, otkrivajući da zapravo naginje ka još jednom nastupu u kavezu u pokušaju da napusti sport s pobjedom.

I po svemu sudeći, "The Diamond" ima nekoliko mogućih protivnika na umu... Tijekom nedavnog gostovanja u Anik & Florian Podcastu, Poirier je dodatno razjasnio razgovore o svom umirovljenju i mogućnosti jedne završne borbe nakon poraza od Makhacheva za naslov.

"Nakon borbe s Islamom, kada sam se vratio kući, pomislio sam: ‘Možda je to to.‘ I onda su prošli tjedni, ozljede su počele sve manje i manje boljeti nakon borbe, i pomislio sam: ‘Moram ovo ponovno učiniti.‘ Nikada nisam izgubio dvije zaredom. Ne mogu napustiti ovaj sport s porazom" rekao je Poirier. "Ali u isto vrijeme, želim biti 100 posto u tome ako ću to opet učiniti jer ne želim nepoštovati sport."

I s gotovo sigurnom potvrdom da će "The Diamond" barem još jednom osjetiti oktagonsko platno pod svojim nogama, Anik je predstavio popis potencijalnih protivnika za Louisianca.

Poiriera su pitali očekuje li da će njegov sljedeći suparnik doći s popisa od sedam velikih imena — Nate Diaz, Conor McGregor, Alexander Volkanovski, Justin Gaethje, Max Holloway, Charles Oliveira i Colby Covington.

"100 posto" rekao je Poirier. "Da, sigurno. Ako se opet borim, i kada se opet borim, to će definitivno biti jedan od tih momaka koje ste spomenuli."

Poirier ima povijest s većinom ovih boraca, osim s bivšim prvakom perolake kategorije Alexanderom Volkanovskim, budući da se već borio s McGregorom, Gaethjeom, Hollowayem i Oliveirom, trenirao je s Covingtonom prije njihovog žestokog razlaza s American Top Teamom, te je imao ranije zakazan okršaj s Diazom koji nije realiziran.

Ostaje za vidjeti koje će veliko ime dobiti poziv za ono što bi moglo biti Poirierovo oproštajno natjecanje. Ali tko god to bio, meč će zasigurno biti visoko iščekivan ako dođe s tog popisa.

Linker
08. rujan 2024 01:24