UFC

Dva sjajna nokauta na Contender Seriesu, jedan poraženi borac također dobio ugovor

Laura Sanko i Dana White
 Screenshot (youtube, Ufc)
Završena je prva ovogodišnja DWCS priredba, a ukupno je podijeljeno pet ugovora

Četiri borbe imali smo prilike sinoć gledati u sklopu Dana White's Contender Series (DWCS) 37 priredbe. Borba između teškaša Lukasza Brzeskija (8-1-1) i Dylana Pottera (10-5-0) otpala je zbog COVID-19 protokola, a plan je da se ta borba odradi na nekoj od nadolazećih DWCS priredbi. Unatoč manjem broju borbi od planiranog, pet ugovora je dodijeljeno borcima, a zanimljivost je kako je i jedan poraženi borac dobio ugovor s UFC-om. Prvi puta u povijesti DWCS-a dogodilo se da oba borca iz iste borbe budu nagrađeni ugovorima.

30-godišnji Amerikanac Carlos Candelairo (8-1-0) taj je sretnik. Dosad neporaženi borac snage je odmjerio s 30-godišnjim Meksikancem Victorom Altamiranom (10-1-0), a dvojac se obračunao u muha kategoriji. Pružili su Candelairo i Altamirano tri runde visokog tempa i dobre borbe. Altamirano je ipak bio nešto konkretniji i aktivniji, a Candelairo je u trećoj rundi blago usporio. Na koncu Altamirano prvotno dolazi do pobjede jednoglasnom odlukom, no kasnijom revizijom odluka je preinačena u podijeljenu sudačku odluku. Dana White pohvalio je Candelaira na čvrstoći i prihvaćanju borbe na ''short notice'' te je i njega i Altamirana nagradio UFC-ovim ugovorima. Inače, Victor Altamirano u veljači ove godine osvojio je i LFA pojas muha kategorije te se radi o vrlo dobroj akviziciji za UFC.

Candelairo i Altamirano zapravo nisu borci koji su otvorili ovu priredbu. Prva borba večeri bila je ona između Talijana Leonarda Damianija (10-3-0) i AJ Fletchera (9-0-0). Obračun velteraša nije dugo potrajao. Naime, borci su krenuli vrlo agresivno u borbu plasirajući jake udarce dok Fletcher nije odveo borbu u parter nakon nekoliko low-kickova Talijana. Međutim, Damiani se brzo uspio vratiti na noge te je do tada djelovao kao nešto bolji borac u stojci. Međutim, Fletcher prvo pokušava kružnim udarcem i promašuje, no ubrzo pogađa ''letećim koljenom'' i nakon dvije minute i 24 sekunde završava Damianija brutalnim nokautom. Naravno da ga je Dana White nagradio ugovorom za takvu predstavu.

Treća borba večeri ponudila je svojevrsni brazilski obračun u perolakoj kategoriji. Joanderson Brito (12-2-1) i Diego Lopes (19-4-0) pružili su nešto više od dvije runde dobre borbe, a meč je zbog nesretnih okolnosti morao biti prekinut. Naime, Lopes je početkom treće runde nenamjerno uboden u oko od strane Brita te nije mogao nastaviti. Chris Tognoni nakon procjene liječničkog tima zaustavlja meč te oduzima bod Joandersonu Britu. Treća runda trajala je samo 12 sekundi te je bodovana rezultatom 10-10, a unatoč oduzetom bodu, Brito je pobijedio je 29-28 na sve tri sudačke kartice i time došao do ugovora. Blizu poraza bio je novopečeni član UFC-a već u prvoj rundi kada je Lopes imao dobar pokušaj armbara, no Brito se izvukao. Dvojac je nakon toga razmjenjivao teške udarce, a impresivan je bio tempo obojice boraca u drugoj rundi. Još početkom te druge runde, sudac je upozoravao Brita na ispružene prste, a na koncu je zbog toga i prekinuta borba. Možda je Dana White trebao preskočiti borca koji je prouzročio prekid meča ubodima u oko protivnika.

Zadnja borba večeri ponudila je dvoboj neporaženog Rusa Azamata Murzakanova (10-0-0) i Matheusa Scheffela (14-7-0). Oba borca ušli su strpljivo u ovaj meč i djelovalo je kako poluteškaši pokazuju respekt jedan prema drugom. Brazilac je imao dobar razlog za to jer je ruski borac sedam puta slavio prekidom u dotadašnjih devet profesionalnih MMA nastupa. Puno drukčije nije bilo niti ovaj puta, a nakon točno tri minute borbe, Murzakanov je došao do pobjede nokautom. Murzakanov je započeo kombinacija s dva udarca ljevicom, a zatim je brutalno pogodio desnim krošeom. Scheffel je završio na podu vidno uzdrman, a Murzakanov je samo dovršio posao s još dva udarca. Ćini se kako je UFC dobio izrazito opasnog borca u poluteškoj kategoriji.

Linker
20. travanj 2024 13:00