UFC

Dvalishvili odbacuje svaku mogućnost borbe protiv Sterlinga: ‘Moj najbolji prijatelj je prvak‘

Aljamain Sterling

 Instagram (merab Dvalishvili)
Sjajni gruzijski borac bantam kategorije stavio je prijateljstvo ispred šampionskih ambicija

Petr Yan svojim porazom od Meraba Dvalishvilija stvorio je određenu komplikaciju pri vrhu bantam kategorije. Merab je sinoć došao do devete pobjede zaredom i napad na titulu jedini je logičan potez za njegov sljedeći nastup. Problem predstavlja činjenica da je prvak Aljamain Sterling.

Sterling i Dvalishvili dugi niz godina jako su dobri prijatelji i sparing partneri, a odavno ističu da se ne planiraju međusobno boriti. Aljamain uspijeva braniti titulu iz meča u meč, dok Merab Dvalishvili ističe sve jaču kandidaturu za napad na pojas. Na upit medijskih predstavnika o mogućem meču protiv Sterlinga, Dvalishvili je i dalje ostao dosljedan svom stavu.

‘‘Borit ću se protiv bilo koga, osim sa Sterlingom. Želim ostati aktivan i borit ću se sa svakim. Nije bitno, koga god UFC odabere, borit ću se. Nemam nikakav problem s tim. Ovo su zapravo slatke brige: dvojica najboljih prijatelja i timski kolege pri vrhu kategorije. Moj najbolji prijatelj je prvak, a ja sam jedan od top izazivača. To su slatke brige. Čistimo kategoriju.‘‘, rekao je Merab na konferenciji za medije, a zatim je otkrio kako postoji mala mogućnost da se spusti u nižu kategoriju (muha).

‘‘Bilo bi to teško skidanje kilaže, ali moguće je. Trenutno se ugodno osjećam u bantamu. Ne želim raditi nekakve promjene. Ja skidam samo 20 ‘pounda‘ (9,07 kg) i zato mi je moguće skinuti kilažu i za muhu. Ja koristim staru metodu, bez vruće kupke i zaliha vode u tijelu. Skidam kilažu na svoj ludi način i uvijek uspješno skinem kilograme. Moguće je da pređem u muha kategoriju, ali ne vidim zašto bih to radio u ovom trenutku.‘‘, dodao je Merab.

Sjajni Gruzijac priliku za napad na pojas mogao bi dobiti nakon 6. svibnja (peti mjesec). Aljamain Sterling tada će se boriti protiv Henryja Cejuda, a upiše li Cejudo pobjedu, nije isključeno da Merab krene po osvetu. Ali nema Merab ništa protiv obračuna s pobjednikom borbe između Coryja Sandhagena i Marlona Vere. Taj meč na rasporedu je 25. ožujka (treći mjesec) i Merab je istaknuo da je spreman boriti se protiv pobjednika.

Linker
23. travanj 2024 14:09