UFC

‘Erceg je vrlo težak protivnik. Šalio sam se da želim nekog nepoznatog, a dočekat će me zahtjevan zadatak‘

Steve Erceg

 JORDAN JONES/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Jordan Jones/getty Images/profimedia
Brazilac je otkrio kako je imao dosta utjecaja na to tko je njegov sljedeći izazivač za titulu

Ne viđa se svaki dan da borac rangiran na 10. mjestu dobije priliku za naslov, pa je tako UFC-ova objava da će se prvak muha kategorije Alexandre Pantoja (27-5) vratiti u oktogon protiv Stevea Ercega (12-1) u (vjerojatno) glavnoj borbi večeri na UFC-u 301 šokirala mnoge borce.

Nekoliko rangiranih ispred Ercega iskazali su nezadovoljstvo, a kao što smo pisali, vijest je kritizirao i neporaženi Muhammad Mokaev (12-0, 1 NC) koji trenutno ima niz od šest pobjeda u diviziji.

"Koji k** je UFC upravo napravio? Imam drugi aktivni pobjednički niz u povijesti MMA muha kategorije! Ja ću uzeti ovaj pojas, uskoro“, rekao je Mokaev.

No, Brazilac je otkrio kako je imao dosta utjecaja na to tko je njegov sljedeći izazivač za titulu.

"Smiješno je, jer je to ono što sam tražio. Šalio sam se da želim nekakvog nepoznatog protivnika, a dočekat će me ovaj težak protivnik. Čak sam kroz šalu rekao: ‘Nadam se da će ovaj tip otići u kategoriju iznad, jer je ogroman‘“, rekao je Pantoja za UFC Brasil.

"Astro Boy" ima samo tri borbe u svojoj UFC karijeri, ali Australac je itekako opasan što je dokazao u svojoj posljednjoj borbi koju je završio brutalnim nokautom protiv Matta Schnella. Pantoja je ostao pod dojmom i odlučio dati priliku 27-godišnjaku.

"On je vrlo težak protivnik. Vjerujem da je u ovom trenutku, spremniji od Brandona Royvala (16-7) i od Brandona Morena (21-8-2) i nema što za izgubiti. Dovest će svježinu kategoriji, ali ja imam više iskustva i to ću iskoristiti protiv njega u oktogonu", rekao je Pantoja.

Drugi kandidat za naslov bio je Royval s posljednjom pobjedom nad bivšim prvakom Morenom, ali to je u startu otpalo jer ga je "Cannibal" pobijedio već dva puta.

Isto se može reći i za još nekoliko boraca u muha kategoriji jer je prvak prošao kroz diviziju na putu do svjetskog naslova 2023. kada je podijeljenom odlukom sudaca pobijedio "The Assasin Babyja" na UFC-u 290.

Linker
11. travanj 2024 10:24