UFC

Evo kako je pogađao Hrgović, a kako Dubois: Izašle su službene statistike sinoćnjeg okršaja za privremeni IBF-ov pojas

 Daniel Dubois vs. Filip Hrgović

 Mohammed Saad/AFP/Profimedia
Svima nam je ostao gorak okus zbog prvog profesionalnog poraza Filipa Hrgovića, a prije meča je najavljivao da će se umiroviti ukoliko izgubi od Duboisa

Naš najbolji boksač sinoć je nažalost doživio svoj prvi poraz u profesionalnoj karijeri. Prekidom u osmoj rundi Daniel Dubois svladao je Filipa Hrgovića i uzeo privremeni pojas prvaka prema IBF-u, tako da Hrgović nažalost nije uzeo ono po što je došao u Saudijsku Arabiju.

Defanzivno, ofanzivno i kondicijski Hrgović sinoć nije bio na dovoljnom nivou da ugrozi Duboisa, a šteta na licu našeg boksača se gomilala iz runde u rundu. Zaradio je Hrgović posjekotine oko oba oka, a posjekotina je i presudila pobjednika jer je liječnik prekinuo meč nakon što je na poziv suca pregledao Hrgovića.

U ranoj fazi meča, Filip je izgledao dobro te je često zadnjim, desnim direktom pogađao britanskog boksača. Dvostrukim prednjim direktom je postavio udarac, a onda je tim zadnjim solidno pogađao Duboisa. Međutim, kako je meč odmicao, Dubois je sve bolje čitao namjere našeg boksača te je Hrgović sve manje pogađao, a tu su i službene statistike pogođenih i bačenih udaraca:

Ovdje se može uočiti kako je Dubois pogađao više i snažnije kako je meč odmicao, a kada pogledate i snimku meča, bit će vam jasno o čemu se tu radilo. Dubois je odmakom meča bio konkretniji te su njegovi udarci napravili više štete, a na kraju je zbog toga i pobijedio.

Svima nam je ostao gorak okus zbog prvog profesionalnog poraza Filipa Hrgovića, a prije meča je najavljivao da će se umiroviti ukoliko izgubi od Duboisa. Nadamo se kako ipak neće ostati pri tome jer je izuzetno mlad teškaš i najbolje godine su ispred njega.

Linker
19. rujan 2024 05:19