UFC

Ferguson si je izabrao protivnika te poslao jasnu poruku UFC-u i Khabibu: 'Zovu me da spasim šou!'

Tony Ferguson
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
'El Cucuy' želi sudjelovati u glavnoj borbi UFC-a 256!

Hoćemo li Tonyja Fergusona ipak još jednom do kraja godine vidjeti u kavezu? Čini se da je upravo to cilj jednog od najboljih borca UFC-ove lake kategorije.

U poruci koji je poslao javnosti i UFC-u, a u kojoj se dotaknuo i svog rivala Khabiba Nurmagomedova, 'El Cucuy' je jasno dao do znanja da želi sudjelovati u glavnoj borbi UFC-a 256 koji će se održati 12. prosinca.

"UFC 256, glavna borba. Dana, rekao si da je 2020. bila sranje za mnoge. Pa hajdemo je ponovno malo poboljšati, dajmo im što žele vidjeti. Fanovi to zaslužuju", napisao je Ferguson na svom Twitteru uz video u kojem otkriva da za protivnika želi Michaela Chandlera, bivšeg Bellatorovog prvaka koji još uvijek čeka na svoj UFC debi.

JACKSONVILLE, FLORIDA - MAY 09: Tony Ferguson of the United States prepares to fight Justin Gaethje of the United States prior to their Interim lightweight title fight during UFC 249 at VyStar Veterans Memorial Arena on May 09, 2020 in Jacksonville, Florida.   Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Tony Ferguson

"Želim se natjecati i dosta mi je čekanja sa strane. Treba vam netko tko će pogurati te evente prije kraja godine. A imate Chandlera? Onda Chandler za prosinac? Boom, stavite ga ispred mene. Tu sam i čekam. A je*eno mi je dosta čekanja. Zovu me da se vratim i spasim je*eni šou. Idemo! Moj tim i ja smo spremni i briga me tko će biti s druge strane. Nešto se mora dogoditi i mora se dogoditi u prosincu", poručio je Ferguson da bi zatim u završnici svog obraćanja poslao poruku i Khabibu Nurmagomedovu:

"Osim borbe Khabiba i (Justina) Gaethjea, nisam baš pratio događanja na drugim eventima i ovom prilikom čestitam Khabibu na tome. Ali, na kraju dana, i dalje se želim boriti s njim. Spreman sam učiniti ono što će me čim prije dovesti do tog okršaja, a ako to znači prebiti Chandlera, onda idemo s time!"

UFC 256 trenutno je bez svoje glavne borbe večeri. Dugo se vremena pričalo da će to biti meč Kamarua Usmana i Gilberta Burnsa, potom i da će tu ulogu preuzeti Amanda Nunes i Megan Anderson, no oba ta dvoboja su odgođena.

Na istoj će priredbi svoju titulu u bantam kategoriji protiv Aljamaina Sterlinga braniti Petr Yan, ali UFC još uvijek nije potvrdio hoće li to biti novi 'main event' ili će se taj zanimljivi okršaj naći u sunaslovnoj borbi večeri.

Linker
23. travanj 2024 15:17