UFC

Ferguson u Las Vegasu peti put potpisao ugovor za meč protiv Khabiba

 Screenshot (YouTube)
I druga strana je potpisala ugovor koji je sada služben. Nakon što je aktulani prvak Khabib Nurmagomedov ranije ovog tjedna stavio potpis na ugovor za meč, koji bi se trebao održati 18. travnja, isto je u petak učinio i bivši privremeni prvak Tony Ferguson. Više američkih medija potvrđuje da je sve spremno za veliki dvoboj, iako nitko od njih ne otkriva same detalje koji su tajni.

Ferguson je zajedno sa svojim menadžmentom otputovao u Las Vegas gdje se sastao s čelnicima elitne MMA poromocije. Tamo je i konačno potpisao ugovor za meč koji će se održati u Barclays Centru u američkom Brooklynu. Ovo je već peti pokušaj UFC-a da organizira obračun Ferguson vs. Nurmagomedov.

Prvi pokušaj je završio neuspješno još 2015. godine kada se Dagestanac ozlijedio na treningu. Dvoboj je zakazan ponovno za nešto kasniji termin, ali se tada "El Cucuy" morao povući radi problema s plućima.

UFC se tek 2017. ponovno odvažio za novi pokušaj. Bilo je to na UFC-u 209, no niti tada nije došlo do realizacije. Khabib je tada prošao kroz stravičan proces skidanja kilograma i umjesto na službenom vaganju, završio je u bolnici. I konačno, 2018. godine, meč je spriječila bizarna ozljeda par dana prije nego što su borci trebali ući u Octagon. Snimajući promo video, Ferguson se spotaknuo na TV kablove što je prouzrokovalo puknuće ligamenata koljena. Još jednom je propao UFC-ov pokušaj, a predsjednik White je bio toliko ljut da je izjavio kako njegova promocija nikada više neće pokušavati.

Sada je na redu peta sreća. Ako sve bude prema planu, ovaj popularni dvojac iz lake kategorije će se sudariti 18. travnja na UFC-u 249. Za sada se ne zna ostatak popisa borbi.

Linker
05. svibanj 2024 22:52