UFC

Figueiredo pao na vaganju uoči meča karijere: 'Liječnici su mu rekli da stane sa skidanjem težine'

Deiveson Figueiredo
 Screenshot/Youtube
UFC Fight Night u Norfolku doživio je težak udarac na vaganju dan uoči priredbe koju predvodi borba za pojas muha kategorije između Deivesona Figueireda i Josepha Benavideza.

Upražnjena titula, koju je do sada držao Henry Cejudo, večeras ipak može pripasti samo jednom čovjeku nakon što je Figueiredo pao na vaganju i ostao bez prilike da postane prvak. Borba će se ipak održati, no samo višestruki bivši izazivač Benavidez u slučaju pobjede može osvojiti naslov prvaka.

Figueiredo je nakon prvog pada na vagi u karijeri dobio i dodatnih sat vremena za skidanje prekomjerne težine, no nije ni pokušao. Njegov menadžer Wallid Ismail objasnio je što se dogodilo.

"Rekao je liječnicima kako se osjeća, rekli su mu da pripazi i da više ne skida težinu. Osjećao je grčeve i mučninu. Liječnici su mu savjetovali da stane sa skidanjem težine".

"Obećao je fanovima sjajnu borbu i to će im sutra dati. Bit će krvi, očekujte rat. Benavidezu je zahvalio što je ipak prihvatio borbu. Ispričava se fanovima i UFC-u. Ovo je zdravstveni problem. Nikada do sada nije pao na vaganju i žao mu je zbog toga", rekao je Ismail.

"No, moram jasno reći, ovaj čovjek nikada nije pao na vaganju, za svaku je UFC borbu imao potrebnu težinu i sada se ovo dogodi... Borit će se jače nego ikada prije kako bi pokazao svima da zaslužuje biti ovdje. Njegovim riječima - sutra očekujte rat", dodao je Ismail.

"Deus da Guerra" će zbog ovog prekršaja ostati i bez 30 posto dogovorene zarade od meča za titulu. Ubrzo se njegov menadžer obratio javnosti službenim priopćenjem.

"Figueiredo se pripremao za meč sa svojim timom, liječnikom, nutricionistom, psihologom i trenerima. Skidanje kilograma provedeno je ispravno, ali obolio je od želučanih tegoba. U dogovoru s liječnikom i njegovim timom, odlučili smo sačuvati borca i prekinuti skidanje težine te ga rehidrirati uz pomoć UFC-ovog nutricionista. Iako je bila teška, donijeli smo odluku svjesni da nakon toga neće moći dostići potrebnu težinu kako bismo sačuvali zdravlje borca i ispunili obvezu prema promociji i protivniku", objavio je Figueiredov menadžer.

U 2019. Figueiredo (17-1 MMA, 6-1 UFC) je doživio jedini poraz u karijeri, prošlog ožujka jednoglasnom odlukom protiv Jussiera Formige, no nakon toga se vratio pobjedama protiv Alexandrea Pantoje u srpnju i Tima Elliota prošlog listopada.

Linker
04. svibanj 2024 01:02