UFC

Figueiredo prijeti napuštanjem muha kategorije, a Moreno poručuje: ‘Koga briga i ako odeš?‘

Brandon Moreno i Deiveson Figueiredo

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvak UFC-ove muha kategorije postavio je određeni ultimatum promociji

Prije samo nekoliko godina, UFC je ozbiljno razmišljao o raspuštanju muha kategorije u muškoj konkurenciji. Dobar broj boraca otpušten je iz promocije, iako se radilo o borcima koji su pripadali najjačoj svjetskoj MMA promociji.

Henry Cejudo nekako u tom periodu došao je do pojasa prvaka, često se voli pohvaliti kako je upravo on spasio muha kategoriju. Demetrious Johnson dominantno je vladao tom kategorijom i na neki način ju činio ''dosadnom''. Nitko ga nije mogao pobijediti, a bio je nedovoljno marketinški isplativ iz UFC-ove perspektive.

Cejudo je donio potrebno osvježenje na vrhu, a UFC je ipak zadržao ovu kategoriju. Ubrzo se ''Triple C'' povukao iz sporta, ali pojavili su se uzbudljivi borci kao što su Deiveson Figueiredo, Brandon Moreno, Kai Kara-France, Askar Askarov itd.

Trilogija između Deivesona Figueireda i Brandona Morena ponudila je tri odlična meča, a lako je moguće da ćemo imati priliku gledati i četvrti. Ipak, prije svega, Morena čeka meč protiv Kai Kara-Francea, a pobjednik će postati privremenim prvakom kategorije.

Deiveson Figueiredo kao prvak kategorije, nije s oduševljenjem prihvatio odluku promocije da okrune privremenog prvaka. On je pojas osvojio krajem prvog mjeseca ove godine i smatra kako je prerano da već sada traže privremenog prvaka.

Brazilac naime neće moći nastupati sve do kraja godine, jer vuče ozljede obje šake. Stoga će Moreno i KKF odraditi meč 30. srpnja (sedmi mjesec), a Figgy bi se krajem ove ili početkom iduće godine trebao boriti s pobjednikom.

''Jako sam uzrujan i poslat ću UFC-u svu dokumentaciju koja dokazuje moju ozljedu, zato što sam čuo da nisu zaprimili te dokumente. '' rekao je prvak u razgovoru za MMA Fighting.

Figueiredo smatra kako mu čelnici UFC-a ne vjeruju te da sumnjaju kako se on odbija boriti jer je nezadovoljan trenutnim honorarom. Stoga su ga odlučili ''isprovocirati'' borbom za privremenog prvaka.

''Naravno da se to dogodilo. Mislim da se radilo o nesporazumu. UFC je trebao dobiti dokumente kojima se dokazuje moja ozljeda, ali kako čujem, nisu ih dobili. Mogli su mi se javiti kako bi provjerili jesam li dobro, a oni su umjesto toga ugovorili meč za privremenog prvaka. To je sranje. Spasio sam im jedan 'main event' tako što sam odradio dva meča u najkraćem razmaku za jednog UFC prvaka, a oni me sada razapinju. Pojas je moj. Ne postoji drugi pojas, osim ovog plastičnog, ove smijurije koju organiziraju između Morena i Kai Kara-Francea.'', dodao je ljutiti Figueiredo.

Brazilski borac jedan je od krupnijih boraca te kategorije i skida podosta kilaže kako bi zadovoljio propisanu težinu za muha kategoriju. Figueiredo ozbiljno razmišlja o prelasku u višu, bantam kategoriju, a tvrdi kako ga samo jedna stvar može zadržati.

''Ako mogu razgovarati s čelnicima UFC-a i ako su spremni podebljati moju zaradu, onda ću ostati u kategoriji. Ali ako se ništa ne dogodi, bit ću prisiljen preći u višu kategoriju. Dakle, ostajem u muha kategoriji samo ako mi povećaju honorar. Već sam i ranije htio preći u višu kategoriju, ali planirao sam odraditi još tri meča u ovoj kategoriji. Odlukom da organiziraju meč za privremenog prvaka, moja odluka o ranijem prelasku u višu kategoriju sada je na 95 posto vjerojatnosti.'', otkrio je Deiveson Figueiredo.

UFC-ova muha kategorija bit će na velikom gubitku ako Figgy napusti tu kategoriju, ali UFC nije pristao na ovakve ucjene niti kad je Henry Cejudo bio u pitanju. Teško će i Figueiredo na taj način postići što želi. Ako se Brandona Morena pita, Meksikanac nije previše opterećen time što Figueiredo planira učiniti i poručuje kako su mu vrata širom otvorena ako želi otići.

''Ne znam o čemu on razmišlja, radi li se uistinu o novcu ili je na neki način uplašen. Ne želim tvrditi da je preplašen, jer je to pretjerani 'trash talk', a muka mi je od toga. Gotov sam s time. Ali ne razumijem. On se ne želi boriti i to je to. Imam važan meč protiv KKF-a, ali nadam se boriti protiv Figueireda do kraja ove godine. On sada priča kako želi više novca te da će otići u bantam kateogriju. Kao da je ikoga briga čovječe. Nitko ne mari za to. UFC mu sigurno neće dati više novca jer prijeti odlaskom u višu kategoriju.'', rekao je Brandon Moreno gostujući u MMA Houru.

Linker
18. travanj 2024 14:47