UFC

Figueiredo spreman za revanš protiv Benavideza: 'Neka se rat nastavi...'

Figueiredo vs. Benavidez
 screenshot
Iako je nokautirao Josepha Benavideza i tako stigao do najveće pobjede u karijeri, Deiveson Figueiredo prošlog vikenda u glavnoj borbi UFC Fight Night priredbe u američkom Norfolku nije postao UFC prvak u muha kategoriji. Razlog je pad na službenoj vagi dan ranije koji ga je eliminirao kao kandidata za osvajanje vrijedne titule. No, Brazilac je spreman ponoviti sve u srpnju, ukoliko ulog bude "UFC-ovo zlato".

Revanš nakon pobjede nokautom obično nema previše smisla. Osim ako poput Deivesona Figueireda niste pali na službenoj vagi i sada morate na popravni ispit radi nemara i neprofesionalnosti. Naime, tron muha divizije je i dalje upražnjen i čeka nasljednika Henryja Cejuda, koji će uskoro braniti pojas u višoj kategoriji protiv Josea Alda. No, iz tima Figueireda potvrđuju da su spremni ponovno "zaplesati" s Benavidezom...

"Joseph Benavidez je bio ratnik jer je prihvatio meč s protivnikom koji ima jedan kilogram više i zaslužuje revanš", ustvrdio je Figueiredov menadžer Wallid Ismail za MMAFighting te je dodao:

"Sviđa nam se on kao čovjek, ali kada govorimo o tjednu ususret meča, tada je to pravi rat. S obzirom da UFC nije zadovoljan i želi još jednu borbu, nama je to također u redu. Neka se rat nastavi. Predlažemo isti popis borbi u srpnju gdje će nastupiti Paulo Costa protiv pobjednika meča Adesanya vs. Romero."

Adesanya i Romero se bore već idućeg vikenda na UFC-u 248, a Ismail vjerojatno misli na UFC 252 i tradicionalni UFC-ov Internacionalni vikend, koji ćemo pratiti u srpnju, u Las Vegasu. Figueiredo je padom na službenoj vagi, a zatim i nokautom protiv Benavideza, definitivno napravio pravi kaos u muha kategoriji. Benavidez je još jednom ostao kratak, a onaj tko ga je pobijedio nije mogao uzeti titulu radi jednog kilograma viška na službenoj vagi. I zato je u ovom trenutku najbolje i najbezbolnije rješenje vjerojatno ponoviti meč iz Norfolka. Naravno, uz uvjet da obojica ovaj put budu ispod 57,00 kilograma.

Linker
22. travanj 2024 00:14