UFC

(FOTO) Corey Anderson prošao je pravu dramu: 'Zamračilo mi se, kažu da mi je srce prestalo kucati'

Corey Anderson
 Facebook
Coreya Andersona u veljači je nokautirao Jan Blachowicz. Posljedice je osjetio šest dana kasnije

Pravu životnu dramu proživio je UFC-ov poluteškaš Corey Anderson, nakon poraza koji je u veljači doživio od Jana Blachowicza. Kako nakon toga nije puno komunicirao s medijima i fanovima, nitko nije znao što se u njegovom životu zapravo događa, a situacija je bila podosta drastična. Zapravo, Anderson je o svemu progovorio tek sada, pet mjeseci kasnije, nakon što je ta drama završila i nakon što bi se uskoro trebao vratiti onome što radi najbolje. No, i same fotografije koje je postavio na Facebook dokazuju kako je iza njega teško razdoblje.

U podužem statusu koji je objavio, Corey je zapravo otkrio što i kako se dogodilo, a sve je krenulo s borbom protiv Jana Blachowicza koju je odradio 15. veljače te u kojoj je poražen nokautom.

"Bio je to dug put povratka, no napokon smo nazad. 21. veljače, nakon moje posljednje borbe, zamračilo mi se te sam pao i udario glavom u šljunak dok sam šetao. Završio sam na hitnom prijemu i tamo sam proveo pet dana, prošavši razne testove da bi saznali što mi se dogodilo. Prošao sam razne liječnike i svi osim jednog su mi rekli kako sam kolabirao od udaraca i nedostatka vode te hrane, nakon što sam nekoliko sati hodao šumom. Jedan liječnik rekao je da je u pitanju moje srce. Rekao je da mi je srce prestalo kucati i da bi mi se to moglo dogoditi u idućoj borbi. Lice moje supruge se instantno izmijenilo, kao i moje emotivno stanje. Postao sam bijesan jer sam bio ranjen iznutra. Nakon toga sam više puta odlazio u bolnicu kod raznih specijalista te sam prošao dvije bolne procedure na srcu, da bih došao do više saznanja. Stavili smo moju karijeru u mirovanje dok ne saznam kako mi je srce dobro. U ponedjeljak sam napustio bolnicu nakon posljednjeg tretmana, s liječničkim nalazom u ruci i porukom kako se mogu vratiti prebijanju ljudi", napisao je Anderson uz objavu nekoliko fotografija, na kojima jako dobro možemo vidjeli posljedice koje mu je uzrokovao spomenuti pad.

No, to nije bilo sve. U nastavku se obrušio na one koji su ga trebali pregledati odmah nakon borbe.

"Nakon moje borbe su komisija i liječnici napravili loš posao, odnosno pregledali su me i rekli mi da se mogu vratiti normalnom životu. I to sam gotovo skupo platio. Ovih pet mjeseci me je promijenilo i puno toga sad gledam iz drugačije perspektive. U prošlosti sam po tom pitanju bio nemaran, išao sam se samo boriti bez razmišljanja o odmoru i mom mentalnom zdravlju. Savjetujem svim borcima da paze na zdravlje, posebno ako prime neke jake udarce tijekom borbe ili na treningu. Uzmite si dovoljno vremena za oporavak. Trebala mi je doći situacija gdje me moj sin gleda u bolničkom krevetu da bih shvatio kako postoji stvarni život izvan života borca i kako želim uživati u njemu. Borite se pametno, trenirajte pametno i pametno se oporavljajte. Koristite svoju glavu dok i dalje imate mozak na mjestu", dovršio je Corey svoju poruku, koju možete vidjeti ispod odlomka.

Andersonu je poraz od Blachowicza prekinuo niz od četiri pobjede, na račun kojeg je postao jedan od glavnih kandidata za napad na titulu. Sad je malo udaljen od toga, no teško da je o tome razmišljao tijekom posljednjih mjeseci. Glavna mu je misija bila dokazati kako je s njegovim zdravljem sve u redu, što je čini se i napravio.

Jedino na kraju nije jasno je li Coreyu uistinu srce stalo ili je sve pretrage napravio zato da bi dokazao kako taj jedan liječnik nije bio u pravu? Sve u svemu, glavno je da je zdrav i da se može vratiti onome od čega on i njegova obitelj žive.

Linker
20. travanj 2024 01:06