UFC

(FOTO) Najniža članica UFC rostera oduševila u svom debi nastupu

Brianna Van Buren
Fight Night 155, održan proteklog vikenda u Sacramentu, donio je debi nastup vrlo zanimljive borkinje. Radi se o Brianni Van Buren, 149 cm visokoj borkinji koja je u svom prvom nastupu jednostavno oduševila.

Brianna Van Buren 25-godišnja je borkinja koja je u posljednja tri mjeseca skočila iz gotovo potpune anonimnosti do pozicije jedne od najzanimljivijih borkinja na svijetu. Nakon što je 2012. godine započele borilačku karijeru te se bez previše zapaženih rezultata borila do početka 2015., Brianna Van Buren nestala je sa scene uz omjer pobjeda i poraza 3-2.

U ljeto prošle godine uspješno se vratila pobjedom, da bi nakon toga dobila poziv Invicte, gdje je debitirala u prosincu. Tamo je iznenađujuće savladala bivšu UFC borkinju Jamie Moyle, što joj je osiguralo mjesto u turniru osam borkinja za upražnjeno mjesto Invicta prvakinje slamka kategorije. Na svibanjski turnir ušla je kao autsajder, da bi došla do titule usput savladavši dvije bivše UFC borkinje, Juliannu Limu i Kailin Curran. Kad se oslobodilo mjesto na UFC Fight Nightu u Sacramentu zbog ozljede Cynthie Calvillo, Brianna nije dugo dvojila nakon što je stigao poziv iz UFC-a.

Borbu protiv bivše Invicta prvakinja, iskusne Brazilke Livie Renate Souze, koja je u borbu ušla uz omjer 13-1, odradila je fantastično. Sve tri runde držala je tempo, radila pritisak i nije dozvoljavala svojoj protivnici da se aktivira i pokuša odvesti borbu gdje bi njoj odgovaralo. Pobjedu je uzela uvjerljivo, svoj omjer podigla na 9-2 i pokazala kako u UFC-u neće biti samo najniža borkinja na cijelom rosteru. Pokazala je kako ima itekako što ponuditi i već bi ovih dana, pri izlasku novih ljestvica kategorija, mogla biti rangirana borkinja.

"Sretna sam zbog pobjede i vrlo sam uzbuđena. Imala sam tešku protivnicu koju sam htjela završiti, no nisam ju niti u jednom trenutku smjela podcijeniti. Na kraju sam zadovoljna pobjedom odlukom", prokomentirala je Brianna nakon borbe, nakon čega je otkrila kako se nada novom nastupu u listopadu na priredbi u San Franciscu. Osim toga je izrazila da je spremna za Top 10 protivnicu.

Koga god joj UFC namijeni, Brianna Van Buren bit će djevojka na koju će se obratiti posebna pažnja. Pokazala je kako ima način borbe koji će fanovi uvijek pozdraviti, a osim toga tu je i sjajna osobnost. Jesmo li dobili novu veliku žensku zvijezdu koja može donijeti i novu impresivnu priču o uspjehu? Vjerojatno ćemo vrlo brzo saznati.

Linker
18. travanj 2024 09:02