UFC

(FOTO) Pojavila se potresna fotografija s Azaitarovog skidanja kilograma

Ottman Azaitar
 Screenshot/youtube
Zbog problema u procesu skidanja kilograma, Ottman Azaitar otkazao je svoju UFC 257 borbu

UFC-ov borac lake kategorije, Ottman Azaitar, bio je prisiljen otkazati svoju borbu na UFC 257 priredbi, gdje je trebao biti dio glavnog programa. Bio je veliki favorit borbe protiv Matta Frevole, ali priliku da se proslavi pred najvećih mogućih auditorijem je prokockao. Nedugo prije vaganja objavljeno je kako je otkazao borbu, a prvobitno nije bilo službeno navedenog razloga.

No, isti se vrlo lako mogao pronaći na Instagram profilu njegovog trenera. On je u obliku InstaStoryja objavio video na kojem vidimo poprilično potrošenog borca gdje odmara. Sve to uz komentar kako će skidanje kilograma uskoro biti gotovo. Ono što je ipak šokiralo mnoge je izraz na njegovu licu, koji prikazuje ogromnu iscrpljenost. Naišli smo čak na komentare koji govore da im djeluje polumrtav, što zapravo nije daleko od dojma kakav će mnogi pogledajući sliku dobiti. Otkazivanje borbe dokaz je da je Azaitar bio ozbiljno potrošen i nadamo se da neće biti ozbiljnijih zdravstvenih problema ovog talentiranog borca.

Nedugo nakon što je borba otkazana, a snimka se počela dijeliti po borilačkim kanalima, trener je objavu ukinuo. No, uspjeli smo doći do "screenshota" na kojem se jako dobro vidi u kakvom je Azaitar bio stanju. Slika je na više načina uznemirujuća i trebala bi biti još jedan putokaz prema tome da nije isplativo tako se odnositi prema svom tijelu. Posebno dok imamo veliki broj boraca koji su se odustajanjem od ekstremnog skidanja kilograma zapravo preporodili i došli do puno boljih rezultata u višoj kategoriji, nego što su su postizali u onoj za koju su skidali ogromne količine kilograma. Charles Oliveira, Gilbert Burns, Thiago Santos, Michael Chiesa, Dan Hooker, Jorge Masvidal i Robert Whittaker samo su neki od njih.

image
Screenshot/instagram

Linker
12. svibanj 2022 15:12