UFC

(FOTO) Prvi ovakav slučaj u povijesti: S Miočićem promovirala UFC pa saznala da je dobila otkaz

UFC je odlučio prekinuti suradnju s Liz Carmouche, dvostrukom izazivačicom za svjetsku titulu te ujedno posljednjom izazivačicom za titulu muha kategorije. No, zanimljivo je kako su to napravili dok se nalazila na UFC-ovoj promotivnoj turneji u društvu Stipe Miočića, Neila Magnyja i Justina Gaethjea.

Liz Carmouche bila je sudionica prve ženske borbe u UFC povijesti, gdje je umalo savladala Rondu Rousey, da bi na kraju ipak upala u njenu poznatu zamku te je poražena polugom na ruci. Egzistirala je nakon toga konstantno u UFC-u, spustila se s vremenom u muha kategorije te je ovog ljeta napala i titulu te kategorije, no nije uspjela parirati Valentini Ševčenko. No, čini se kako je izuzetno pasivan, bezvoljan i nastup bez imalo inicijative rezultirao njenim otkazom. Naime, "Girl-Rilla" je saznala da je dobila otkaz i to dok se nalazila na promotivnoj UFC turneji u društvu Stipe Miočića, Neila Magnyja i Justina Gaethjea. Kao bivšu pripadnicu oružanih snagama, UFC ju je odabrao za posjet ministarstvu obrane i veteranskom groblju u Arlingtonu.

"Moram priznati da me ovo jako zaboljelo. Poslali su me ovdje gdje sam imala jako puno medijskih obaveza. Bila sam dio ceremonije na Arlington groblju. Poslali su me kao veteranku i kao borkinju. Danas sam bila u bolnici gdje sam razgovarala s mnogim ljudima. Sve da bih saznala kako sam otpuštena i to već prije nego sam ovdje krenula", rekla je Carmouche u razgovoru za MMA Junkie.

"Ovo je ludo jer sam otišla s radnog mjesta da bih bila ovdje, to je bilo o mom vlastitom trošku. Nisu mi niti rekli što se dogodilo, nego sam to morala saznati od svog tima", dodala je.

Carmouche je u karijeri upisala 13 pobjeda i sedam poraza, dok je UFC karijeru završila s pet pobjeda i jednako toliko poraza. Ova vrsna grapplerica razlog otkaza vjerojatno treba tražiti u gore navedenoj činjenici. Imala je priliku postati prvakinja, a ona je 25 minuta doslovno izbjegavala borbu bez da je pokazala ikakvu želju savladati Valentinu Ševčenko ili vjeru u sebe da to može. Dana White joj je to istog dana zamjerio, a sad je došla i konačna kazna.

Ovo je inače prvi slučaj u povijesti UFC-a da je izazivač otpušten odmah nakon borbe za titulu.

Linker
15. travanj 2024 21:57