UFC

(FOTO) 'Rumble' se vraća, već je izgubio 20-ak kilograma! 'Nokautirao sam dvojicu u prva dva dana sparinga!'

 Screenshot (YouTube, UFC)
Ništa još nije službeno, ali sve je izglednije da ćemo u 2020. godini u UFC-ovom kavezu ponovno gledati Anthonyja Johnsona!

Jedan od najopasnijih nokautera u UFC-ovoj povijesti najavio je izlazak iz mirovine i u razgovoru za The Mac Life otkrio kada bi se mogao očekivati njegov povratak u Octagon.

Popularni 'Rumble' tijekom karijere je nastupao po kategorijama od veltera pa sve do teške, a posljednjih je godina bio u poluteškoj gdje je i ostavio najdublji trag. U dva je navrata imao priliku postati prvakom, ali je oba puta od njega uspješniji bio Daniel Cormier.

"Ciljao sam na travanj ili svibanj, ali možda će to ipak biti lipanj ili srpanj. Vidjet ćemo. No, kada se vratim pobrinut ću se da svi za to saznaju. Želim se vratiti, boriti i jednostavno nanositi bol svojim protivnicima. Već sam počeo trenirati i nokautirao sam dvojicu u prva dva dana sparinga. Osjećam kao da je sve na svom mjestu. Jači sam, brži i osjećam se bolje", poručio je Johnson.

'Rumble' se nije borio od revanša s Cormierom, odnosno od travnja 2017. godine, a u UFC se namjerava vratiti kao teškaš.

"Vjerojatno ću protiv većine svojih suparnika u teškoj imati prednost u brzini. Mislim da sam puno brži od tih likova, a vjerojatno imam i nešto više snage u udarcima za nokaut."

Otkako se povukao iz sporta, Johnson se posvetio CBD i industriji koja obuhvaća proizvodnju medicinske marihuane. Pored toga, jedno se vrijeme bavio i bodybuildingom, no potom se i malo zapustio što je njegovo tijelo, kako sam kaže, dovelo do nevjerojatnih 127 kilograma.

"Bio sam na vjerojatno nekih 127 kilograma, a to je najviše što sam ikad imao. To je bilo moje najgore stanje i takvog me više nikad nećete vidjeti. No trebalo mi je to... Trebao sam dotaknuti dno. U teretanu idem od svoje osme godine, a to može na neki način istrošiti vaše tijelo, tako da mi je drago što sam uzeo tu pauzu", otkrio je Johnson uz dodatak:

"Sada se sa 109 kilograma osjećam sasvim dobro i ne bih imao problema s tom kilažom odmah uskočiti u meč. Vjerujem da još uvijek imam snagu, ali sigurno je da ne bih bio jedan od većih teškaša. U toj kategoriji ima nekoliko čudovišta".

Johnson je tijekom karijere upisao 22 pobjede i šest poraza, a čak je 16 puta do trijumfa stizao nokautom ili tehničkim nokautom.

"Trebam se još oko nekih stvari dogovoriti s UFC-om. Trenutno sve izgleda dobro, no ne želim žuriti dok sve ne potvrdimo", zaključio je Johnson koji bi zasigurno bio lijep dodatak kategoriji kojom vlada Stipe Miočić.

Anthony Johnson danas:

Anthony Johnson prije nekih devet mjeseci:

Linker
20. travanj 2024 13:00