UFC

(FOTO) Sušte suprotnosti: Jones postao vegetarijanac, Rogan 100% mesojed!

 Instagram (Ilustracija)
UFC prvak i najbolji P4P borac svijeta Jon Jones se recentno pohvalio da je sada čak 90 posto njegove prehrane bazirano na biljnoj bazi. S druge strane, UFC-ov slavni komentator Joe Rogan je postao striktni - mesojed!

Obojica su o svojim iskustvima s novim načinom prehrane izvijestila na društvenim mrežama. Pa je tako Jones objavio fotografiju svog ručka koji se sastoji od raznog povrća te je pritom napisao:

"Mogu se pohvaliti da mi je prehrana u zadnje vrijeme 90 posto bazirana na biljkama. Nikada se nisam osjećao bolje. Želim zahvaliti svojoj zaručnici Jessie što me uvela u ovaj način života", napisao je Jones.

Upravo suprotan pristup prehrani je izabrao popularni komentator i podcaster Joe Rogan. On je krenuo na potpuno "mesnu dijetu" pri čemu uopće ne konzumira ugljikohidrate. Nedavno se u svom podcastu pohvalio da se nikada nije osjećao bolje, kao i da je izgubio veliku količinu masnog tkiva u kratkom razdoblju. Doduše, Rogan se svojim fanovima požalio i na jednu negativnu stranu prehrane isključivo mesom. To je - probava!

"Mesna dijeta izvještaj: dobre i loše stvari. Krenimo s lošim stvarima. Ima jedna jako, jako loša stvar, a to je proljev. Nisam siguran je li proljev ispravan naziv za to, kao što morski pas tehnički nije riba. To je različita stvar...", požalio se Rogan, ali je također naglasio da mu se probava malo po malo poboljšava i da se problemi smanjuju.

UFC-ov komentator se pritom pohvalio da je u samo 13 dana izgubio gotovo 4 kilograma, da se osjeća odlično i da mu je količina energije iznad prosječna. Rogan će se isključivo mesne dijete držati samo mjesec dana, a onda će se ipak vratiti na raznovrsniju prehranu jer i sam priznaje da je hedonist koji voli uživati u životu.

No, svakako je zanimljivo vidjeti kako postoje apsolutno suprotni pristupi prehrani koji mogu donijeti rezultate i zadovoljstvo. I upravo zato vrlo često nutricionisti govore da je prehrana vrlo individualna stvar koja se ne može generalizirati. Jones i Rogan su savršeni primjer.


View this post on Instagram

Carnivore diet update; the good and the bad. Let’s start with the bad. There’s really only one “bad” thing, and that thing is diarrhea. I’m not sure diarrhea is an accurate word for it, like I don’t think a shark is technically a fish. It’s a different thing, and with regular diarrhea I would compare it to a fire you see coming a block or two away and you have the time to make an escape, whereas this carnivore diet is like out of nowhere the fire is coming through the cracks, your doorknob is red hot, and all hope is lost. I haven’t shit my pants yet, but I’ve come to accept that if I keep going with this diet it’s just a matter of time before we lose a battle, and I fill my undies like a rainforest mudslide overtaking a mountain road. It’s that bad. It seems to be getting a little better every day, so there’s that to look forward to, but as of today I trust my butthole about as much as I trust a shifty neighbor with a heavy Russian accent that asks a lot of personal questions. The good: Now, I’m well aware of the placebo effect and I’m constantly self-analyzing every perceived reaction I’m having to eating only meat for almost 2 weeks straight, but one thing I’m fairly sure of is that my energy levels are higher and steadier throughout the day. This seems undeniable. I don’t know if it’s a temporary effect and if maybe it’s just the result of eating really disciplined, but either way it seems to be real. I’ve also felt really “healthy” (other than the sporadic bouts of hellacious projectile doodoo). Again, I don’t now if this is real or imagined, but I actually seem to feel happier and more balanced. This is the only time in my life I’ve ever tried eliminating carbs for more than a day or so, and since I started the diet a couple days before January I’m now about 13 days in, at least 7 pounds lighter, and in completely uncharted territory for me. Which makes me think this is probably completely uncharted territory for 99% of the people on earth. Anyway, I’ll keep you folks posted. This is my late night dinner of liver and bacon. Only my second meal of the day, I ate a fat ribeye at 1pm. #worldcarnivoremonth

A post shared by Joe Rogan (@joerogan) on

Linker
14. travanj 2024 02:05