UFC

(FOTO) Unatoč zastrašujućem izgledu, Aldo tvrdi: 'Skinuo sam kilograme bez problema'

Jose Aldo
 screenshot/Youtube
Jose Aldo ovog će vikenda debitirati u bantam kategoriji, a MMA koluarima ovih dana kruže fotografije na kojima on izgleda zastrašujuće mršavo i ispijeno. On tvrdi kako je kilograme skinuo bez problema te je najavio kako će na današnje vaganje izaći prvi.

Već tijekom prošlog tjedna pojavile su se fotografije s priprema Josea Alda za UFC 245 borbu protiv Marlona Moraesa. Bivši prvak perolake kategorije (66 kg) po prvi put u karijeri spušta se u diviziju do 61.5 kilogram te je bilo jasno da ga čeka težak proces skidanja kilograma.

Da mu posao neće biti lak, moglo se vidjeti po spomenutim fotografijama, iako je sam Aldo sve uvjeravao kako je sve u redu. Fotografije iz "fight weeka" izgledaju još dramatičnije, zapravo po mnogima Brazilac izgleda zastrašujuće. Ipak, on i dalje tvrdi kako kod njega nikakvih problema nema.

"To što me vidite ovdje i što vidite ovakav izraz na mom licu je dokaz kako je sve u savršenom redu. Uzbuđen sam i zapravo pozitivno nervozan oko ove borbe i toga kako ću je odraditi. Kao što vidite, kilograme sam skinuo bez problema. Na službeno vaganje izaći ću prvi", najavio je jučer Aldo tijekom druženja s medijima.

Posljednja faza skidanja kilograma trebala bi po njegovom mišljenju biti još lakša. Tijekom medijskog dana izjavio je kako mu je preostalo tek nešto malo za skinuti, iako su mnogi bili podosta pesimistični kad su vidjeli da se tamo pojavio poprilično toplo odjeven, što bi značilo kako pokušava dovesti do što većeg znojenja. No, objasnio je kako je sve to dio strategije.

"Imam veliko povjerenje u svoj tim, imamo jakog dobrog nutricionista i ovo je zapravo bilo moje najlakše skidanje kilograma u životu. Nikad se nisam osjećao ovako snažan i brz. Stvoren je neki novi Jose Aldo. Stari Jose Aldo je mrtav jer ja sam nova osoba. Nova osoba s novim ciljem. Želim nastaviti graditi povijest i postati legenda ovog sporta. Bit ću prvak bantam kategorije", dodao je bivši prvak perolake kategorije koji će ispred sebe imati posao razuvjeriti sve skeptike koji nisu sigurni da mu je spuštanje u bantam dobar potez.

Linker
03. svibanj 2024 16:28