UFC

(FOTO/VIDEO) Brazilka zaraznog osmijeha osvojila je UFC fanove: Pregazila VanZant pa otišla po čokoladu!

Amanda Ribas
 screenshot/YouTube
Amanda Ribas nesumnjivo posjeduje sve što je potrebno da bi postala nova ženska MMA superzvijezda

Jedna od najvećih pobjednica UFC 251 priredbe svakako je 26-godišnja brazilska borkinja Amanda Ribas. Iako je već u svojim prethodnim UFC borbama pokazala koliko je dobra, pa je tako već ugasila hype oko MacKenzie Dern, nanijevši joj krajem prošle godine prvi poraz u karijeri, svojim nastupom na priredbi prethodnog vikenda napravila je ogroman posao.

Osim što je savršeno iskoristila svoje vrijeme koje je dobila unutar Embedded serijala, Amanda je oduševila ekspresnom pobjedom nad velikom zvijezdom Paige VanZant. Zbog nje se našla na glavnom programu priredbe, a onda je posao odradila upravo onako kako treba. Na kraju borbe, koja je otvorila program čiji je prijenos kupljen u 1.3 milijuna američkih kućanstava, savršeno je iskoristila i intervju.

"Hvala UFC-u na prilici boriti se ovdje. Nije bitno tko si nego što radiš sa svojim životom. Treniram u malom gradu, u maloj dvorani i nitko nije vjerovao da mogu pobijediti djevojku iz velike dvorane. No, imam veliko srce i dala sam sve od sebe da bih pružila najbolji mogući nastup. Jako sam sretna. Nakon borbe su moj otac i brat počeli plakati zajedno sa mnom u Octagonu. Sretna sam što sam mogla prezentirati svoj jiu-jitsu. A sad idem po svoju čokoladu", rekla je Amanda prije nego je s osmjehom napustila intervju.

Amanda uistinu trenira u maloj dvorani, a glavni trener joj je njen otac Marcelo, inače bivši brazilski vale tudo borac. Ovo joj je bio četvrti UFC nastup i četvrta pobjeda. Sve ih je ostvarila od kraja lipnja prošle godine do danas i to nakon velike nepravde koja joj je nanesena. Tri godine prošlo je između njene posljednje borbe prije UFC-a i debija u promociji. Naime, nedugo nakon potpisa ugovora s UFC-om i tijekom priprema za prvu borbu, pala je na doping testu. Pozitivan nalaz na Ostarine rezultirao je dvogodišnjom suspenzijom. Amanda je cijelo vrijeme negirala krivicu, a svoju nevinost je dokazala. U svibnju 2019. godine, mjesec dana prije isteka suspenzije, ista joj je poništena. Nažalost po nju, USADA ni na koji način nije odgovarala za 23 mjeseca koja su joj na taj način oduzeta.

Srećom po nju, nije izgubila volju nego ju je sve to samo motiviralo, a posljednjom pobjedom skočila je dva mjesta i sad se nalazi na 12. mjestu poretka slamka kategorije. To je postigla unatoč tome što je borbu protiv VanZant odradila u muhi. Gleda prema naprijed i namjerava se boriti još barem jednom ove godine, u rujnu ili listopadu. Kao savršenu protivnicu vidi pobjednicu borbe Carle Esparze i Marine Rodriguez ili pobjednicu borbe između Michelle Waterson i Angele Hill. No, sve dok je riječ o bolje rangiranoj borkinji, spremna ju je prihvatiti.

Fanove je osvojila najviše svojom osobnošću, koja se još dodatno iskazala kroz intervju sa Schmoom. Jednostavno je prirodno simpatična, a njen pomalo "polomljeni" engleski jezik dodatno pridodaje tom dojmu.

Instagram je još jedna platforma koju kvalitetno koristi. Prvi veliki korak u povećanju broja pratitelja dobila je pobjedom nad Dern, no od subote do danas je broj njenih pratitelja skočio s 370 tisuća na preko pola milijuna. To je tek nešto ispod brojke koju ima prvakinja Weili Zhang, a 200 tisuća više nego bivša prvakinja Jessica Andrade. Nema sumnje kako će taj broj rasti, posebno ako joj UFC nastavi i dalje davati ovakve priliku. A to vjerojatno hoće jer su prepoznali kako ova djevojka ima sve što je potrebno za uspjeti.

Amanda Ribas ne koristi obnažene fotografije ili neke alate poput svojih kolegice željnih novih pratitelja. Ona ima tu prirodnu osobnost pored koje joj ne treba ništa drugo. Osim toga je i fenomenalna borkinja čiji najbolji nastupi tek slijede. Veselimo se.

Linker
23. travanj 2024 16:40