UFC

Francis Ngannou prozvao Miočića nakon UFC-a 241: Hajdemo ponoviti borbu!

Stipe Miočić i Francis Ngannou
Francis Ngannou je spreman ponovno se boriti za naslov u teškoj kategoriji te je odmah nakon pobjede Stipe Miočića na UFC-u 241 u Anaheimu novog prvaka teške kategorije prozvao na revanš.

Miočić je noćas na UFC-u 241 revanširao protiv Daniela Cormiera i borbu završio tehničkim nokautom u četvrtoj rundi. "Vatrogasac" je tako u svoje vlasništvo vratio pojas teške kategorije kojeg je izgubio prošle godine kada ga je Cormier nokautirao u prvoj rundi.

Ngannou, kojeg je Miočić već porazio prošle godine, putem Twittera mu je čestitao na ponovnom osvajanju naslova i izazvao ga na revanš.

"To je bila jako impresivna borba za obojicu. Ponosan sam na svoju diviziju i čestitam novom prvaku na nastupu. Hajdemo ponoviti borbu", napisao je Ngannou.

Prije gubitka titule Miočić je pojas obranio rekordna tri puta. Posljednju obranu u svojoj prvoj vladavini divizijom ostvario je upravo protiv Ngannoua. Na UFC 220 priredbi u siječnju prošle godine Miočić je nakon pet rudni Kamerunca savladao sudačkom odlukom nanijevši mu usput prvi poraz unutar Octagona.

Poraz je "Predatora" psihički slomio te je podbacio u sljedećem nastupu protiv Derricka Lewisa u kojem nije ništa pokazao. No zatim se Ngannou vratio u staru formu i upisao tri impresivne pobjede. Brzinskim nokautima u prvoj rundi redom je porazio Curtisa Blaydesa te bivše prvake Caina Velasqueza i Juniora dos Santosa.

Nema sumnje da će Ngannou dobiti novu priliku protiv Miočića samo je pitanje hoće li to napraviti odmah, ili će Cormier pokušati vratiti naslov i odraditi treću borbu s Miočićem.

Linker
18. travanj 2024 15:01