UFC

Garbrandt mijenja kategoriju, odmah mu stigla jasna poruka: 'Nemaš se gdje sakriti!'

Cody Garbrandt
 Screenshot (YouTube, UFC)
Bivši UFC-ov prvak Cody Garbrandt namjerava promijeniti kategoriju, ali će prije toga najvjerojatnije odraditi još jedan meč u bantamu.

"Može se reći da nikad zapravo nisam skidao kilograme. Čak ni za bantam pa zato gledam prema muha kategoriji. Mlad sam i mogu to izvesti. Imam oko 66 kilograma, a nakon sparinga obično padnem za još jednu. I dalje sam jak, brz i mislim da takav mogu biti i u muha kategoriji. To je moj plan. Spustiti se i spasiti tu kategoriju", otkrio je Garbrandt za ESPN.

Jedna borba koju bi 28-godišnji Amerikanac još mogao odraditi u bantamu tiče se Raphaela Assuncaa s kojim se trebao obračunati 28. ožujka na otkazanoj UFC on ESPN 8 priredbi. Spomenimo i kako je Cody nastup na tom eventu otkazao još prije odgode zbog koronavirusa, a kao razlog je naveo zdravstvene probleme.

"Prvo smo fokusirani na Raphaela i taj dvoboj, a onda ćemo gledati dalje", potvrdio je Garbrandt.

Nedugo nakon njegove poruke, oglasio se i Henry Cejudo. Aktualni prvak u bantamu i borac koji je nedavno napustio pojas u muha kategoriji.

"I ta kategorija je moje vlasništvo. Nemaš se gdje sakriti Cody", napisao je Cejudo na Twitteru i odmah dobio odgovor.

"Vidjet ćemo se. I to uskoro ako si ti taj koji donosi odluke i bira svoje borbe. Svi znamo da prvak donosi odluke. Ne bi ti bilo lako u niti jednoj kategoriji", uzvratio je Cody.

Garbrandt (11-3) je trenutno na nizu od tri teška poraza i sigurno je i to jedan od glavnih razloga za ovu promjenu. Za 'No Lovea' sve je krenulo nizbrdo već u prvoj obrani pojasa do kojeg je stigao preko Dominicka Cruza. Prvo je, podsjetimo, Cody bez titule ostao na UFC-u 217 kada ga je nokautirao T.J. Dillashaw. Isti protivnik za njega je bio koban i na UFC-u 227, a u posljednjem nastupu (2. ožujka 2019.) zaustavio ga je Pedro Munhoz. Sva tri navedena meča Garbrandt je izgubio nokautom ili tehničkim nokautom.

Linker
27. travanj 2024 05:12