UFC

Geoff Neal ponosan na nastup: 'Četiri runde nisam vidio na desno oko, a Wonderboy je vraški dobar'

Geoff Neal vs. Stephen Thompson
 screenshot
Porazom od Wonderboya Thompsona, Geoff Neal malo je usporio svoj put prema vrhu UFC-ovog veltera

Tehnički sjajnu i vrlo zanimljivu posljednju UFC borbu u 2020. godini odradili su Stephen "Wonderboy" Thompson i Geoff Neal. Iako je po sudačkom mišljenju Thompson uzeo svih pet rundi, borba je cijelo vrijeme bila vrlo kompetitivna te Neal nije ostajao dužan svom protivniku. Ipak, morao mu je priznati da je bolji te se pomiriti sa svojim prvim UFC porazom, koji će malo usporiti njegov put prema vrhu.

Odmah nakon borbe Neal nije davao izjave nego je pričekao da mu se slegnu dojmovi, da bi se nakon toga obratio statusom na Instagramu. U njemu je osvrnuo i na probleme koje je imao prije, ali i tijekom borbe.

"Ovim putem bih se htio zahvaliti fanovima i prijateljima. Nisam mogao svima odgovoriti, ali znajte da vas sve volim. Borba nije donijela ishod kakav sam želio, no neovisno o tome sam se dobro zabavio. Prije borbe sam prošao kroz puno poteškoća. Sepsa, srčani problemi i tri člana mog tima s pozitivnim COVID-19 testom, uključujući mog glavnog trenera. Svejedno sam uspio doći i odraditi borbu. Četiri runde nisam vidio na desno oko, a uspio sam se držati protiv tipa koji razbija druge otkako sam ja imao devet godina. Ne znam za vas, ali ja sam ponosan. Hvala svima koji su me pripremili da budem najbolji što mogu. Također, veliko hvala Wonderboyu Thompsonu, on je definicija pravog borca. Nikad nemoj prestati biti ono što jesi. I zahvali ocu za vodu", napisao je Neal na Instagramu, još dodavši:

"P.S. Ovo nije nikakva izlika. Wonderboy je vraški dobar!"

Wonderboy je tako nakon Vicentea Luquea prekinuo impresivan niz još jednog borca te je pokazao da mu je i dalje mjesto u samom vrhu UFC-ove velter kategorije.

30-godišnji Neal je poražen nakon što je u UFC-u naredao pet pobjeda, od kojih je do četiri došao prekidom. Čak je ove godine imao velikih problema pronaći protivnika, sve dok Thompson nije prihvatio taj izazov. Na kraju je zaustavljen te mu za parirati jednom od najboljih kickboksača koji su ikad nastupili u MMA borbi ipak treba još malo iskustvo i pokoja upravo ovakva borba.

Linker
27. srpanj 2024 03:05