UFC

Georges St-Pierre poručuje Conoru McGregoru: ‘Poirier te pročitao, nemoj se opet boriti s njim‘

Georges St-Pierre
 Steven Markham/Shutterstock Editorial/Profimedia
Umirovljeni Kanađanin smatra kako četvrta borba protiv ‘‘Diamonda‘‘ trenutno nema smisla za Irca

Jedan od najvećih MMA boraca u povijesti Georges St-Pierre gostovao je u MMA Houru koji vodi Ariel Helwani. Kanađanin se između ostalog u razgovoru s Helwanijem dotaknuo i teme koje se rijetko koji borac nije dotaknuo u zadnje vrijeme, točnije porazgovarali su o Conoru McGregoru, njegovoj trilogiji s Dustinom Poirierom te potencijalnoj četvrtoj borbi. GSP smatra kako je četvrta borba protiv Poiriera pogrešan potez za Irca ukoliko se odluči za takvo nešto.

''Da sam ja Conor McGregor, doduše možda ne Conor jer je on izrazito ponosan na sebe, dakle da sam njegov menadžer, ne bih htio da se moj klijent bori protiv istog borca četvrti puta. Čini mi se kako ga je Dustin sada posve pročitao. On (Conor) vjerojatno treba tražiti neku drugu borbu. Mislim da bi se trebao boriti protiv nekog kao što je Nate Diaz na primjer, protiv borca koji ima nešto drukčiji stil od Dustina Poiriera jer je Dustin pronašao rješenje za njega.'', rekao je GSP.

Teško će se Conor samo tako pomiriti s činjenicom da ga je Poirier porazio dvaput, naročito nakon što je zadnja borba završila Conorovim teškim prijelomom noge. Međutim, pitanje je koliko Conor uopće zaslužuje četvrtu borbu, naročito ako Dustin postane prvakom lake kategorije do tada. Također treba uzeti u obzir kako uistinu djeluje kako je ''Diamond'' pronašao rješenje za pobijediti Conora te da ima odgovor na sve njegove napade.

GSP smatra kako je McGregor jedno vrijeme predugo izbivao iz kaveza te su njegove vještine donekle okopnile. Kanađanin predlaže Ircu da odradi nekoliko drugih borbi te eventualno vrati svoje vještine na nekadašnju razinu prije nego zatraži borbe s top protivnicima kao što je Dustin Poirier.

''Conor je dugo vrijeme izbivao. On se mora vratiti i provesti što više vremena u Octagonu kako bi pronašao pravog sebe, svoje vještine i način na koji se kreće. Čini se kao da je izgubio dio svojih vještina zbog inaktivnosti.'', dodao je St-Pierre.

Vrijeme će pokazati što su ''Notorious'', njegov tim, ali i čelnici UFC-a odlučili. Naravno, prije svega Ircu predstoji dugotrajan oporavak, a odluka o protivniku doći će onda kada bude spreman vratiti se u UFC-ov kavez.

Linker
26. travanj 2024 21:46